Ga naar content

wAARDEvol reizen in IJsland

Waardevolle projecten in IJsland

De ruige natuur van IJsland wil iedere natuurliefhebber eens ervaren. Maar voor wie ook wil bijdragen aan het behoud van die mooie natuur, hebben wij hieronder ideeën opgesomd voor een waardevolle trip. Waarmee je IJsland iets beter achterlaat!

wAARDEvol reizen naar IJsland met Buro Scanbrit

Voor elke klant die naar IJsland gaat, plant reisorganisatie Buro Scanbrit één boom via Plant a Tree Iceland. Zo helpen zij mee aan de herbebossing van IJsland. Veel mensen denken dat het landschap van IJsland zo kaal hoort te zijn. Maar voordat er mensen op IJsland woonden, was 25-30% van het oppervlak bedekt met bomen. Tegenwoordig is slechts 1% van het eiland bebost. Plant a Tree in IJsland heeft als doel om over 40 jaar weer 2,5% van IJsland met bomen te bedekken.

wAARDEvol reizen naar IJsland
© Buro Scanbrit
Deel op Pinterest

Dit is belangrijk voor het voorkomen van één van de grootste milieu-uitdagingen van IJsland: bodemerosie. En natuurlijk helpen extra bomen bij opname van CO2. Plant a Tree IJsland plant deze bomen net buiten Porlákshöfn, omdat dit te maken heeft met heftige bodemerosie. Boek jij een IJsland reis bij Buro Scanbrit, dan draag jij dus bij aan de herbebossing van het eiland! Buro Scanbrit heeft inmiddels 213 bomen in IJsland geplant en dit kunnen er nog veel meer worden.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!