Ga naar content

Fietsen in Abruzzo

Abruzzo word ook wel de groenste regio van Italië genoemd en is een waar paradijs om te fietsen! Het Italiaanse gebied bezit een netwerk van wel 300km aan fietsroutes in de vorm van oude paden, landwegen, bospaden en (on)verharde wegen. Zowel vlakke fietspaden als uitdagende routes staan op het programma van een fietsvakantie.

Heerlijk fietsen in Abruzzo

Vanwege het weinige verkeer op de oude lokale wegen en de systematische aanwezigheid van alternatieve routes is de fiets het ideale vervoermiddel om Abruzzo te verkennen. Vanaf de Adriatische kust tot aan de Apennijnen kom je bijna ogen te kort om al het moois in de authentieke dorpjes en de glooiende heuvels in je op te nemen.

De fietsroutes in Abruzzo zijn er in verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden en brengen je soms tot op wel 2.000m boven de zeespiegel! Het is eenvoudig om een fiets te huren bij lokale aanbieders, en de routes zijn goed begaanbaar zowel voor beginners als voor gevorderde wielrenners. Wist je dat de Abruzzo ook deel uitmaakt van de Giro d'Italia?

Fietsvakantie

Je kan makkelijk zelf vervoer en accommodatie regelen en een fiets huren in Abruzzo.

Fietsroutes in Abruzzo

Het zou veel ruimte kosten om alle fietsroutes in Abruzzo hier te vermelden, maar hier vonden wij een interessante fietsgids. Enkele interessante routes zijn:

 • Van Bussi door Tirino naar Capistrano en Collepietro.
  Een pittige fietstocht, die je onder andere in het midden van de mooiste bergen van Abruzzo brengt, met voor je de Gran Sasso, links de Velino en achter je de Majella en de Morrone.
  Eigenschappen: 30 km - Hoogte: 600 m - Tijd: 3,5 uur
 • Van Sulmona naar Passo San Leonardo over Majella.
  Met een kleine inspanning bereik je de 1282 meter van de Passo San Leonardo en word je beloond met een schitterend panorama van de Majella en de Morrone.
  Eigenschappen: 55 km - Hoogte: 1282 m - Tijd: 2 uur
 • Van Roccacasale naar Colle delle Vacche.
  Een fietstocht voor gevorderden, met steile heuvels en langs onverharde wegen, brengt je op plekken waar je voorheen alleen van kon dromen.
  Eigenschappen: 11 km - Hoogte: 800 m - Tijd: 2,5 uur
 • Van Lago di Bomba naar Montebello sul Sangro.
  Stevige fietsroute met onderweg een uitzicht op de hele Valle del Sangro en als eindpunt van de spectaculaire rit de toeristische plaats Pietraspaccata.
  Eigenschappen: 28 km - Hoogte: 640 m - Tijd: 3,5 uur

Fietsen in Abruzzo is heerlijk en een geweldige tip voor een actieve vakantie in Italië.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!