Ga naar content

Hike and Fly Noord-Macedonië

Reistips Noord-Macedonië - Tegenwoordig bestaat er een bijzondere manier om een wandeling af te sluiten. Een die je niet snel zal vergeten. Je zal je zo vrij voelen als een vogel en de wereld van bovenaf bekijken.

Wandelen en paragliden in Macedonië

Stel je voor. Je wandelt met een gids door een schitterend nationaal park in Macedonië. Om je heen dartelen vlinders, ruik je verse munt en zie je bergen en heb je een geweldig uitzicht over Lake Ohrid. Boven je zie je de vogels vliegen. Je ziet ze cirkels draaien en stijgen door de thermiek en je denkt: kon ik dit ook maar eens beleven! Kon ik maar eens de wereld van bovenaf zien door de ogen van een vogel, de wind door je haren en langs je gezicht voelen. De bomen, de mensen... alles lijkt er klein uit te zien terwijl je geniet van een geweldig ver en groots uitzicht. 

We hebben goed nieuws, want jij kan dit gaan beleven en we gaan je nu vertellen hoe. Er bestaat namelijk iets dat heet ‘Hike and Fly’. Wat dit is, leggen we je nu uit.

Wat is hike and fly?

Wandelend met een gids door een schitterende bosrijke bergomgeving geniet je van de natuur. We wandelen uren door het park tussen de bergen en stijgen zo langzaam omhoog. Onderweg stoppen we bij een picknick plek waar we lunchen en de waterflessen bijgevuld kunnen worden met vers bronwater.

Wandelen en paragliden in Noord-Macedonië
© Outdoora
Deel op Pinterest

De gids vertelt je van alles over het park waarin je wandelt en uiteindelijk brengen we je naar een bijzondere plek. Deze plek gaat je voeten van de grond laten verdwijnen, want jij gaat zo vliegen. Hike and Fly is namelijk wandelen en met een paraglider naar beneden!

Hike and Fly veiligheid

Natuurlijk is het spannend, maar maak je geen zorgen, de piloten weten wat ze doen en zullen je een duidelijke instructie geven, maar bovenal een onvergetelijke ervaring! Je krijgt een zogenoemde harnas aan en samen met de piloot ga je het avontuur tegemoet. Hij geeft je een sein wanneer je moet beginnen met lopen en dan mag je niet meer stoppen. Je loopt totdat je vliegt! Uiteraard wordt alles vastgelegd met een action camera zodat dit onvergetelijke moment tot op de seconde vastgelegd wordt en je er nog vaak van nagenieten kan. 

Ga lekker achterover zitten, voel de wind door je haren gaan, geniet van het spectaculaire uitzicht en vooral dat je voor het eerst van je leven vliegt! Eenmaal weer veilig met beide benen op de grond word je opgehaald door een auto en word je keurig teruggebracht naar je accommodatie.

Hike and fly tour boeken

Dus, wil jij ook tussen de vogels vliegen, de wind door je haren voelen, je groots maar ook heel klein voelen? De wereld eens door de ogen van een vogel bekijken? Dan is een ‘Hike and Fly’ ervaring echt iets voor jou. Ga met ons mee en beleef het zelf.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Dorcas Schuite
Geschreven door
Dorcas Schuite
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!