Ga naar content

Galicica

Noord-Macedonië - Galicica Nationaal park is een bijzonder park met een afwisselend, divers, maar vooral droog landschap. Het is gelegen tussen de twee oudste meren van Europa; het beroemde Lake Ohrid en Lake Prespa, en grenst aan Albanië.

Nationaal Park in Noord-Macedonië

Het nationaal park staat bekend om zijn droge grassige, rotsachtige karstlandschap, maar er zijn ook bosrijke gedeeltes. Maar nog bekender is dit park om een bijzondere inwoner: de lynx. In de zomer van 2021 werden er 12 gespot en een deel van het park werd tijdelijk afgesloten om de dieren te beschermen. 

Lynx
Deel op Pinterest

1. Natuur in Galicica

Het afwisselende landschap is niet alleen de perfecte habitat voor de lynx, maar ook voor veel andere wilde dieren. Zo komen er verschillende zeldzame amfibieën voor, meer dan 1600 vlindersoorten en is er ook nog plaats voor grotere wilde dieren zoals herten, zwijnen en zelfs beren.

Naast deze gevarieerde fauna is ook de afwisselende flora de moeite waard. Veel wilde bloemen en kruiden zijn hier te vinden, o.a. orchideeën, wilde viooltjes en tijm.

2. Wandelen in Galicica

De wandelaar komt goed aan zijn trekken. Er zijn verschillende dagwandelingen te maken, maar je kunt ook een meerdaagse hiking tocht maken. Overnachten is mogelijk in het park of in één van de pittoreske dorpjes, direct gelegen aan het Galicica nationaal park.

3. Magaro

Wat zijn de mooiste plekken in Galicica? Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is Magaro. Met zijn 2.240 meter is dit de hoogste berg van het park. Als je hier boven staat ben je bijna in Albanië en geniet je van een spectaculair uitzicht over het park, Lake Ohrid en Lake Prespa.

Lake Ohrid
Deel op Pinterest
Afbeelding van Dorcas Schuite
Geschreven door
Dorcas Schuite
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!