Groepsreis Montenegro

Direct naar onze reistips
Activiteit

In juni 2018 organiseren wij, in samenwerking met KRAS, voor het eerst een eigen groepsrondreis. Als bestemming kozen we voor Montenegro, een ongerept pareltje in de Balkan. Tijdens deze reis staat natuur uiteraard voorop. Later dit jaar zullen we ook een berghuttentocht in Italië aanbieden.

8-daagse groepsrondreis in Montenegro

Eenmalige rondreis langs de mooiste natuurgebieden in Montenegro

•    Vertrek 4 juni 2018
•    Begeleid door ervaren lokale gids én Naturescanner gids
•    Kleine groep
•    Natuurbeleving in Montenegro
•    Wandelen, fietsen, optioneel raften
•    Overnachting in herdershutten en knusse hotels
•    8 dagen

Kom jij met ons mee? Samen de natuur in, de mooiste plekken in Montenegro verkennen?
Tijdens dit 8-daagse avontuur ontdekken we de natuurparken in een van Europa’s best bewaarde geheimen, het ongerepte Montenegro. Vasko, een ervaren lokale gids die al jarenlang reizen van KRAS en TUI begeleid, en Cindy van Naturescanner.nl, begeleiden een kleine groep natuurreizigers, op zoek naar de mooiste plekjes. We wandelen tussen groene bergtoppen, langs woeste rivieren en stille meren. Uiteraard mag een stukje avontuur niet ontbreken: wie zin heeft kan optioneel mee gaan raften in de beroemde Tarakloof. 

Reisprogramma natuurreis Montenegro

Dag 1 – Maandag 4 juni -  Lovcen National Park
Vlucht vanaf Eindhoven. De weg van Kotor naar Lovcén wordt gevormd door een aaneenschakeling van haarspeldbochten, met een schitterend uitzicht op de Baai van Kotor. Aankomst in ons hotel, gelegen in het Lovcen Nationaal Park, "Ivanova Korita". We hebben vrije tijd in het natuurpark en misschien ook voor een korte stadstour in Cetinje. Deze historische stad was ooit de hoofdstad van Montenegro. Overnachting in Hotel Monte Rosa. Incl. ontbijt.

Dag 2 – Dinsdag 5 juni – Fietsen in Lovcen
Na het ontbijt gaan we fietsen in Lovcen Nationaal Park. ‘s Middags reizen we door naar Noord-Montenegro, naar het Durmitor Nationaal Park. Dit natuurgebied staat bekend om haar ruige, dramatische berglandschap. Overnachting in Hotel Zabljak, een goede uitvalsbasis voor activiteiten in het park. Incl. ontbijt.

Dag 3 – Woensdag 6 juni -  Wandelen in Durmitor
Op de derde dag van deze natuurreis maken we een rustige wandeling rond het Zwarte Meer (Crno Jezero). In overleg kunnen we ook langere, pittigere trektochten in het park maken. Overnachting in Hotel Zabljak. Incl. ontbijt.

Dag 4 – Donderdag 7 juni – Raften (optioneel)
Wie zin heeft in adrenaline avontuur kan vandaag mee raften op de Tara Rivier. Deze stroomt dwars door de Tara kloof, een van de mooiste en grootste canyons in Europa. De natuur is hier overweldigend mooi! Na de lunch rijden we richting onze meest bijzondere overnachting in Montenegro. Vandaag verblijven we namelijk in voormalige herdershutten midden in de Bjelasica bergen. Diner en overnachting in Katuni herdershutten.

Dag 5 – Vrijdag 8 juni – Wandelen in Biogradska Gora
Ook Biogradska Gora Nationaal Park in het noorden van het land is een van de hoogtepunten van deze groepsreis. Biogradska kenmerkt zich door fraaie natuur en je kan er deelnemen aan diverse activiteiten. We gaan wandelen in een van de drie laatste regenbossen van Europa, met een unieke flora en fauna. Voor fotografen is het Biogradska Gora Meer zeker een highlight van de rondreis. De bergen, bomen en wolken weerspiegelen perfect in dit gletsjermeer en mist levert fantastische plaatjes op. We maken een niet al te zware wandeling rondom het meer of een langere wandeling vanaf Katuni, naargelang de voorkeur in de groep. Overnachting in Katuni.

Dag 6 – Zaterdag 9 juni – Boottocht in Skadar
Vandaag verkennen we Lake Skadar. Dit meer is met stip een van de mooiste plekken om vogels in Montenegro te zien. We maken een boottocht op het meer: vanaf Virpazar varen we naar Rijeka Crnojevica. Bij zonnig weer stoppen we onderweg om te zwemmen in het meer. De vele eilandjes met middeleeuwse kloosters zijn een walhalla voor vogels. Er komen ook diverse zeldzame vogelsoorten voor. De vissersdorpjes rond het Skadar meer hebben hun authentieke karakter behouden. Daarnaast biedt Skadar mooie stranden, idyllische baaien, een weelderige vegetatie, en heerlijke lokale specialiteiten zoals karper, crmnicko wijn en loza brandy. Overnachting in Hotel Bracera in Budva.

Dag 7 – Zondag 10 juni – Vrije dag in Budva
Budva is de bekendste plaats bij de kust van Montenegro. Het stadje is gebouwd op een landtong in de Adriatische Zee en was reeds in een ver verleden een van de eerste nederzettingen. Het oude stadsdeel is nog steeds omringd door een middeleeuwse muur en heeft duidelijk Byzantijnse en Venetiaanse invloeden. De sfeer hier is zeer gemoedelijk, met allerlei gezellige café's en leuke winkeltjes. Een mooie afsluiter van deze groepsrondreis in Montenegro. Overnachting in Hotel Bracera in Budva.

Dag 8 - Maandag 11 juni - Vertrek
We vliegen weer naar Eindhoven en nemen afscheid van de groep.

NU BOEKEN


Waardering: 3,25 door 2 persoon(en)

Activiteit toevoegen

Heb jij ook leuke tips voor andere natuurreizigers? Voeg dan een activiteit toe die volgens jou echt de moeite is!

Deel je activiteit
Montenegro
Montenegro
Montenegro Fietsen in Montenegro Lake Skadar Herderhutten Biogradska