Ga naar content

Bomen planten

Aanstaande vrijdag 4 februari laten we het werk even voor wat het is en gaan wij mee zaailingen oogsten op Landal Rabbit Hill. Doe jij ook mee?

Landal boomplantdagen

Wat is het idee? Van 4 tot 6 februari 2022 gaat Meer Bomen Nu met vrijwilligers op elf vakantieparken van Landal GreenParks jonge boompjes en struiken planten.

Meer bomen een kans

De organisatie verzamelt elders overtollige bomen en struiken en plant ze weer op een plek waar ze een betere kans krijgen om te groeien tot volwassen boom. Landal stelt haar parken open, zodat vrijwilligers én Landal gasten aan de slag kunnen. Iedereen is welkom om te komen helpen.

Met deze manier van ecologisch groenbeheer kan Nederland sneller en goedkoper vergroenen. Na eerdere experimenten bij Landal vakantieparken in Gelderland en Utrecht, wordt dit nu landelijk opgeschaald. Door de projecten van Meer Bomen Nu worden duizenden bomen en struiken in Nederland verplaatst van kansarme naar kansrijke plekken, bij boeren en burgers, maar dus ook naar deze vakantieparken.

Wij hopen dat meer parken, campings en andere terreinen het voorbeeld van Landal volgen. Iedereen kan meedoen door een vrijwilligersprofiel aan te maken.

Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu is een landelijke campagne van Urgenda, bedacht door MEERGroen en Caring Farmers, die jonge zaailingen en stekken verhuist. Bomen en struiken die op de ene plek ongewenst zijn, wil een ander graag planten. 

Aan het werk
Deel op Pinterest

Met 5.000 vrijwilligers, 60 bomenhubs, 150 oogstlocaties en 1.000 plantlocaties bij boeren en burgers verspreid door het land, probeert Meer Bomen Nu Nederland sneller en goedkoper te vergroenen. Het doel is om klimaatverandering te remmen en biodiversiteit te herstellen. Er wordt gewerkt met zaailingen van knie- tot manshoogte, met niet-invasieve en voornamelijk inheemse soorten. Ook stekken van vlier, vlinderstruik, wilg, populier en vijg worden verzameld en geplant. Afgelopen winter zijn op deze manier 500.000 zaailingen en stekken weggegeven van 100 verschillende plantensoorten, met een slagingskans van 80%.

Meer bomen

Meer weten? Bekijk de verschillende acties van Landal GreenParks

Geschreven door
Naturescanner
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!