Ga naar content

Bijzonder overnachten in Drenthe

Welkom in Drenthe! Dit stukje Nederland waar je nog even helemaal weg bent van alles. Waar prachtige boerderijen met rieten daken helemaal op gaan in het weidse groene landschap. De provincie heeft veel te bieden voor een vakantie in eigen land of gewoon een nachtje weg. Je vindt er tal van mooie accommodaties. Slapen in een authentieke hooiberg, overnachten in een tent midden in de natuur of logeren in een bed and breakfast met verse eitjes bij het ontbijt. Dat klinkt idyllisch vind je niet? Het is allemaal mogelijk, in het mooie Drenthe!

Originele overnachtingsplekken

We moesten niet veel moeite doen om leuke logeerplekken in Drenthe te vinden. Maar we hebben wel geprobeerd om er een leuke selectie van te maken. Bekijk onze tips voor sfeervolle en bijzondere accommodaties in deze prachtige provincie. 

1. Logeren bij het water

Een accommodatie bij een rivier of meer is de ideale oplossing voor wie even weg van alle drukte wil zijn. Het water heeft een serene stilte. Dobberen op een matje, vissen vangen of kajakken. Alleen de geluiden van kikkers, watervogels en het kabbelen van het water, is dat wat je zoekt? Even helemaal tot rust komen? Bekijk dan deze bijzondere plekjes.

2. Slapen in een boomhut in Drenthe

Hoog in de bomen, met de geluiden van de vogels om je heen. Dit is toch hartstikke gaaf! Het Drouwenerzand, bij Borger-Odoorn, is een natuurgebied in Drenthe. Er zit ook een gelijknamig pretpark en vakantiepark bij. Hier kan je overnachten in de boomhut, maar er zijn ook glamping tenten en losse kampeerplaatsen te huur. Bekijk ook andere boomhutten in Drenthe.

3. Slapen in een plaggen- of trekkershut

Wel eens gehoord van een spitkeet of plaggenhut? In Drenthe kan je er zelfs slapen! Dit is een hut, die met heideplaggen bedekt is. In vroegere tijden woonden hier vaak grote, arme gezinnen. Toen was het geen pretje om hier in te wonen, maar nu is het erg knus en gezellig om hier een weekje tot rust te komen, ver weg van de dagelijkse drukte.

4. Vakantiepark of camping in Drenthe

Ga je op vakantie met het gezin? Een camping of vakantiepark doet het altijd goed bij kinderen. Heerlijk overnachten tussen de bomen, zandheuvels of bij een meer, een succesvolle vakantie gegarandeerd. Spelen je kinderen graag met andere kids, dan is een afgelegen natuurhuisje midden in de bossen misschien niet zo'n goed idee, en kan je je zoektocht naar een geschikte accommodatie beter richten op een gezellig vakantiepark in Drenthe.

5. Slapen op de boerderij

Ik kan me niks leukers inbeelden voor de kinderen dan een vakantie op de boerderij! De campings van Farmcamps bieden verschillende soorten tenten. Op de boerderij lopen kippen, koeien, varkens en andere dieren rond en de kids mogen de boerin helpen met voeden. Waterplaatsen, speeltuin en trampolines zorgen voor overig vertier. En ook in de buurt van de boerderij is van alles te beleven.

6. Overnachten langs het Pieterpad in Drenthe

Het Pieterpad is een van Nederland's bekendste wandelpaden, en voert van het zuiden bij de Sint-Pietersberg naar Pieterburen in het noorden, of omgekeerd. Een van de mooiste etappes voert dus ook door Drenthe. De accommodaties langs de route zijn dus een uitstekende uitvalsbasis om te wandelen of te fietsen.

7. Overnachten in een retro caravan

Een aparte overnachting! Midden in een grote natuurtuin vind je jouw bijzondere slaapplek: een retro caravan. Je geniet van alle privacy tussen de bomen van het voedselbos op het terrein. Overdag kun je heerlijk wandelen in de omgeving om 's avonds terug te keren naar je gezellige caravan en af te sluiten bij een zelf gestookt kampvuur.

8. Kamperen in Drenthe

Campings bij de vleet in de Provincie. Gewoon even een weekje of twee weken back to basic. Kamperen staat bij ons voor de batterijen opladen, zeker op dit soort unieke plaatsen!

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en de leukste aanbiedingen voor vakanties in de natuur!