Ga naar content

Bijzonder overnachten in Drenthe

Welkom in Drenthe! Dit stukje Nederland waar je nog even helemaal weg bent van alles. Waar prachtige boerderijen met rieten daken helemaal op gaan in het weidse groene landschap. De provincie heeft veel te bieden voor een vakantie in eigen land of gewoon een nachtje weg. Je vindt er tal van mooie accommodaties. Slapen in een authentieke hooiberg, overnachten in een tent midden in de natuur of logeren in een bed and breakfast met verse eitjes bij het ontbijt. Dat klinkt idyllisch, vind je niet? Het is allemaal mogelijk, in het mooie Drenthe!

Originele overnachtingsplekken

We hoefden niet veel moeite te doen om leuke logeerplekken in Drenthe te vinden. Maar we hebben wel geprobeerd om er een leuke selectie van te maken. Bekijk onze tips voor sfeervolle en bijzondere accommodaties in deze prachtige provincie. 

1. Slapen in een boomhut in Drenthe

Hoog in de bomen, met de geluiden van de vogels om je heen. Dit is toch hartstikke gaaf! Het Drouwenerzand, bij Borger-Odoorn, is een natuurgebied in Drenthe. Er zit ook een gelijknamig pretpark en vakantiepark bij. Hier kan je overnachten in de boomhut, maar er zijn ook glamping tenten en losse kampeerplaatsen te huur. Bekijk ook andere boomhutten in Drenthe.

2. Luxe vakantiepark in Drenthe

Ga je op vakantie met het gezin? Een camping of vakantiepark doet het altijd goed bij kinderen. Heerlijk overnachten tussen de bomen, zandheuvels of bij een meer, een succesvolle vakantie gegarandeerd. Spelen je kinderen graag met andere kids, dan is een afgelegen natuurhuisje midden in de bossen misschien niet zo'n goed idee, en kan je je zoektocht naar een geschikte accommodatie beter richten op een gezellig vakantiepark in Drenthe.

3. Vakantiehuis Drenthe

Vakantiehuisjes in Drenthe zijn er in vele soorten en maten. Onderstaand tippen we de opvallende rode Finse kota en een rustig en afgelegen gelegen huisje in het bos. Voor meer inspiratie kan je eens neuzen in het aanbod van Natuurhuisje.nl. Daar zit voor iedereen het perfecte vakantiehuisje in het groen bij.

4. Logeren bij het water

Een accommodatie bij een rivier of meer is de ideale oplossing voor wie even weg van alle drukte wil zijn. Het water heeft een serene stilte. Dobberen op een matje, vissen vangen of kajakken. Alleen de geluiden van kikkers, watervogels en het kabbelen van het water, is dat wat je zoekt? Even helemaal tot rust komen? Bekijk dan deze bijzondere plekjes.

5. Slapen in een tiny house in Drenthe

Helemaal ontspannen in een mini huisje midden in de natuur? Dat kan op diverse plekken in Drenthe. Midden in het bos of dicht bij de heide, in de omgeving van nationale parken waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen.

Vanuit een tiny house verken je de mooiste landschappen tijdens een natuurvakantie in eigen land wilt, maar met net een beetje meer luxe en comfort. dan in een tent

6. Slapen in een plaggen- of trekkershut

Wel eens gehoord van een spitkeet of plaggenhut? In Drenthe kan je er zelfs slapen! Dit is een hut, die met heideplaggen bedekt is. In vroegere tijden woonden hier vaak grote, arme gezinnen. Toen was het geen pretje om hier in te wonen, maar nu is het erg knus en gezellig om hier een weekje tot rust te komen, ver weg van de dagelijkse drukte.

7. Slapen op de boerderij

Ik kan me niks leukers inbeelden voor de kinderen dan een vakantie op de boerderij! De campings van Farmcamps bieden verschillende soorten tenten. Op de boerderij lopen kippen, koeien, varkens en andere dieren rond en de kids mogen de boerin helpen met voeden.

Waterplaatsen, speeltuin en trampolines zorgen voor overig vertier. En ook in de buurt van de boerderij is van alles te beleven. Kijk ook eens naar de leuke camping met tenthuisjes van Boerenbed of bekijk boerderijhuizen bij Natuurhuisje.

8. Overnachten langs het Pieterpad in Drenthe

Het Pieterpad is een van Nederland's bekendste wandelpaden, en voert van het zuiden bij de Sint-Pietersberg naar Pieterburen in het noorden, of omgekeerd. Een van de mooiste etappes voert dus ook door Drenthe. De accommodaties langs de route zijn dus een uitstekende uitvalsbasis om te wandelen of te fietsen.

9. Kamperen in Drenthe

Campings bij de vleet in de Provincie. Gewoon even een weekje of twee weken back to basic. Kamperen staat bij ons voor de batterijen opladen, zeker op dit soort unieke plaatsen!

Ook glamping is mogelijk op een natuurcamping. Kijk maar eens naar de luxe tent van Geardropper, op 't Vlintenholt, een autovrije camping in het bos.

10. Bed and breakfast in Drenthe

Last but not least: waar vind je een unieke B&B in Drenthe? Wij kwamen erachter dat er ontzettend veel knusse Bed and Breakfasts te vinden zijn in de provincie. Kijk eens bij Booking.com. Hier vonden wij onder andere onderstaande plekjes.

    Veelgestelde vragen

    Afbeelding van Cindy Theunissen
    Geschreven door
    Cindy Theunissen
    Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!