Ga naar content

Bijzonder overnachten in Groningen

In het uitgestrekte Groningse landschap liggen unieke slaapplekken verscholen. Verblijf een nachtje aan zee, aan een meer, in een bos of bij de boer. Slaap in een blokhut, yurt, pipowagen of een oude watertoren.

Origineel overnachten in Groningen

Met onderstaande tips voor bijzondere overnachtingen wordt jouw week of weekend weg hoe dan ook speciaal.

1. Romantisch overnachten

Met je partner vakantie vieren. Dan is het wel zo leuk om een romantische overnachting uit te kiezen. Wat romantiek inhoudt, verschilt natuurlijk per koppel. Houden jullie ervan om samen het bubbelbad in te duiken, een flesje bubbels open te trekken of juist helemaal back to basic te gaan? Voor ieder koppel is er een romantische slaapplek in Groningen te vinden. Hieronder een aantal ideeën:

  2. Vakantiehuisjes Groningen

  Of je nou met z’n tweeën, met het gezin, met vrienden of de hele familie weg wil. In Groningen staan genoeg mooie vakantiehuisjes midden in de natuur:

   3. Vakantieboerderij

   In Groningen vind je veel vakantieboerderijen. Sommigen zijn buiten bedrijf, maar hebben wel de oude elementen nog bewaard. Maar bij sommige boerderijen kun je echt nog tussen de dieren slapen. Ook onderstaande zijn leuke ideeën voor een overnachting op een (omgebouwde) boerderij.

   4. Slapen aan het water

   In Groningen is veel water. Meren en kustlijn genoeg! Wij begrijpen hoe leuk het is om aan het water te overnachten. Zo kun je direct het water in duiken of je kano instappen.

   5. Vakantieparken in Groningen

   Ook de grote bekende vakantieparken ketens Landal GreenParks en Roompot hebben een mooi plekje voor de liefhebbers. Een park waar alles dichtbij is, maar waar je ook rust en ruimte vindt is natuurlijk ideaal voor een vakantie Groningen met de kinderen. Landal heeft één park in de provincie, op een prachtige locatie bij het Lauwersmeer. Roompot heeft een park bij het Emslandermeer. Naast de grote partijen vind je ook diverse kleinschalige vakantieparkjes in de provincie. Zie onderstaande:

   6. Glamping in Groningen

   Wel de lusten, niet de lasten van kamperen. Hekel aan de tent opzetten of wil je eens proberen hoe het is om in een camper te slapen zonder er eentje te huren? Dan zijn onderstaande opties ideaal voor jou.Onderstaand nog meer glampings in Groningen:


   7. Slapen in een pipowagen

   Tijdens onze zoektocht naar bijzondere plekjes om te slapen in Groningen viel het ons op hoe veel pipowagens in het Groningse landschap verstopt zijn. Je kunt kiezen uit alle soorten en kleuren.

   8. Campings in Groningen

   We kunnen ons voorstellen dat je naar Groningen komt om even lekker tot rust te komen en te genieten van de kleine dingen. Kamperen past helemaal bij deze gedachte. Er zijn dan ook leuke kampeerplekken beschikbaar in provincie Groningen. We willen je zeker aanraden om eens bij de kleinschalige kampeerplekjes van Campspace te kijken. Hier vind je de meest unieke slaapplekken bij mensen thuis.

   9. Bed and breakfast in Groningen

   Jij wil 's ochtends eerst beginnen met een goed ontbijt voordat je de Groningse natuur intrekt. Dat begrijpen we! Daarom een aantal unieke B&B's in provincie Groningen voor jou op een rij. 

    10. Bijzonder overnachten Groningen stad

    Wil je leuk overnachten bij de stad Groningen? Geen probleem, de stad zit vol verborgen pareltjes. Hoewel sommigen midden in de stad liggen, zijn ze toch ontzettend groen. De eerder genoemde yurt en camper liggen op een mooie locatie nabij Groningen, maar ook onderstaande zijn leuke slaapplekken.

     11. Overige bijzondere accommodaties

     Om het af te leren, nog twee leuke opties. Een Gemaalwoning die uitkijkt over het Oldambtmeer en een super knus hotelletje met bedstee.

     Bekijk ook onze andere tips voor een vakantie in Groningen.

     Veelgestelde vragen

     Afbeelding van Manou Kemna
     Geschreven door
     Manou Kemna
     Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!