Ga naar content

Bijzonder overnachten Overijssel

Het maakt niet uit of je kiest voor een weekendje in Giethoorn en de Weerribben, Twente, het Vechtdal of de Sallandse Heuvelrug. In Overijssel zijn overal leuke slaapplekken te vinden. Denk aan een nachtje in een boomhut op een groen vakantiepark, slapen in een safaritent op een boerderij of een knus huisje aan het water. Klinkt goed he? We nemen je mee naar de meest unieke overnachtingen van Overijssel.

Bijzondere overnachtingen in Overijssel

Waar vind je dan die echt unieke plekjes? Om je op weg te helpen hebben we onze selectie voor je op een rij gezet. Daar zit vast wat leuks bij!

1. Vakantiehuis Overijssel

De mooiste vakantiehuisjes in Overijssel op een rij. Onderstaande huisjes vonden wij er echt uitspringen. Maar nog veel meer moois kan je zelf zoeken bij Natuurhuisje.

  Tips voor vakantiehuisjes

  2. Vakantiepark in Overijssel

  Aan bijzondere vakantieparken geen gebrek in Overijssel. De opties zijn eindeloos. Lekker met het gezin genieten van een vakantie in de natuur, zonder in te leveren op een unieke ervaring. Onderstaande parken hebben geweldige opties! Welk park past het beste bij jullie wensen?

  3. Romantisch overnachten Overijssel

  Gezellig samen weg, naar een knus plekje in de natuur van Overijssel. Romantisch samen in het bubbelbad of toch liever back to basics. Voor elk type koppel is er een perfecte getaway in de provincie.

  4. Glamping Overijssel

  Glamping, hoe heerlijk is dat. Bij aankomst op de (mini) camping staat je verblijf al helemaal ingericht klaar. Gelijk genieten van het mooie Overijssel. 

  Glampingtent
  Het ideale van een glamping is dat je niet eerst bij aankomst je tent op hoeft te zetten. Zo kan je gelijk je spullen afgooien en de natuur in trekken. Onderstaande glampingtenten in Overijssel vonden wij erg gaaf.

  Andere ideeën voor glampings in Overijssel

  5. Boomhut overnachting Overijssel

  Overnachten in een boomhut is een echte belevenis! In Overijssel staan opvallend veel van deze bijzondere overnachtingen tussen de bomen. Bij onderstaande aanbieders boek je een nachtje in zo'n uniek hutje.

  6. Tiny house Overijssel

  Een tiny house overnachting is altijd leuk. Ook in provincie Overijssel staan van deze mini-huisjes. 

   7. Vakantieboerderij Overijssel

   Overnachten op de boerderij is ook een leuk idee voor je vakantie in Overijssel. Zeker voor de dierenliefhebbers is het een feestje om te slapen tussen de dieren en om de dieren te voeren of verzorgen. Onderstaande accommodaties laten zien dat je op het erf kan kiezen voor een bijzondere slaapplek. Soms met en soms zonder dieren om je heen.

   8. Hotels en B&B's in Overijssel

   Voor de leukste hotelletjes en Bed and Breakfasts in de provincie kan je het best kijken bij Booking.com. Hier vind je het meest complete overzicht van de mooiste kamers. Als je graag een hotel inclusief arrangement boekt, kijk dan eens bij Voordeeluitjes. Hier boek je een kamer inclusief extraatjes zoals ontbijt, diner of bijvoorbeeld een gratis fles wijn of fietsroutes cadeau.

   9. Bijzondere slaapplekken in Twente

   Twente verkennen vanuit een accommodatie die net even anders is dan andere? Op deze pagina gaven we al enkele tips voor leuke slaapplekken in de regio, maar uitgebreide aanraders vind je op onze pagina met originele overnachtingen in Twente.

   10. Bijzonder overnachten Giethoorn

   Een van de bekendste plekken in Overijssel is natuurlijk Giethoorn en het nabij gelegen Nationaal Park Weerribben Wieden. Leuk om deze iconische plek eens te bezoeken. Er is van alles te doen in Weerribben-Wieden, daar vertelt onze reporter Arno meer over. In de omgeving zijn ontzettend veel leuke slaapplekken te vinden. Een aantal van bovenstaande accommodaties ligt ook al handig voor Giethoorn, maar check ook zeker onderstaande:

   11. Kamperen in Overijssel

   Fan van het buitenleven en zin om te gaan kamperen? Natuurlijk heeft Overijssel ook mooie campings.

   Ook inspiratie nodig voor mooie plekjes om te bezoeken? Bekijk onze tips voor een natuurvakantie in Overijssel.

   Veelgestelde vragen

   Afbeelding van Manou Kemna
   Geschreven door
   Manou Kemna
   Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!