Ga naar content

Bootvakantie in Friesland

Friesland - Vanaf het water geniet je op een hele andere manier van de natuur. Tijdens een bootvakantie in Friesland geniet je optimaal van het buitenleven. Een vaarvakantie is de ideale natuurreis als je houdt van afwisseling. Je combineert actief bezig zijn met ontspanning. Naast het varen is het ook leuk om aan wal te gaan en de gezelligheid van de dorpen en steden te ontdekken.

Vakantie op het water

Wist je dat wanneer je op vakantie gaat met een boot, je op de meest unieke plekjes in de natuur kunt overnachten? Ga op avontuur met je gezin, familie of vrienden en huur een 100% elektrische boot bij Natural Yachts.

5 redenen waarom een bootvakantie de ultieme natuurbeleving is!

1. Overnachten in de natuur

Met een boot heb je altijd je eigen huisje mee, vaar je naar de mooiste bestemmingen en heb je de mogelijkheid om in de natuur te overnachten. Zie je het al voor je? Lekker vertoeven op de boot, buiten in de kuip eten terwijl je geniet van de ondergaande zon, ‘s avonds naar de sterrenhemel kijken en met het geluid van de kabbelende golfjes in slaap vallen.

De Marrekrite organisatie heeft op de meest mooie plekken in Friesland en midden in de natuur aanlegvoorzieningen gecreëerd. Hier kun je als je in bezit bent van een Marrekrite vlaggetje, als steun aan de organisatie, gratis overnachten. Alle verhuurboten van Natural Yachts zijn voorzien van zo’n vlaggetje.

Marrekrite vlaggetje
© Natural Yachts
Deel op Pinterest

Het is het ultieme vakantiegevoel om de dag te eindigen en te starten op zo’n mooi plekje in het Friese meren gebied. Terwijl de natuur langzaam ontwaakt, zet je een heerlijk kopje koffie of thee, neem je een warme douche/of een frisse duik en geniet je van de stilte en rust om je heen.

2. Optimaal genieten van het buitenleven

Vaar door de prachtige natuur naar de mooiste bestemmingen en ontdek de plekken waar geen auto of fiets kan komen. Op een elektrische boot ervaar je optimaal het buitenleven, met alléén de geluiden van de natuur om je heen. Vier vakantie aan het water en luister naar het golvende water, de vogels en het wuivende riet.

Met alleen de natuurgeluiden om je heen is het ook maximaal genieten van de kwaliteitstijd met elkaar. Het huren van een elektrische boot in Friesland kan al vanaf 2 personen maar is ook leuk om te combineren met een ander stel, of als familie vakantie met het gezin.

3. Combinatie van actief en ontspannen

Is je gezin dol op watersporten? Ook met kinderen is een bootvakantie ideaal. Een vaarvakantie staat voor ongekend veel waterpret. Huur bijvoorbeeld een SUP Board bij de boot en ga na het varen lekker suppen.

De Northman 1200 Electric die je bij Natural Yachts in Heeg kunt huren is een comfortabele motorboot, geschikt voor 6 personen. Deze elektrische boot is gemakkelijk te varen en biedt in de salon vrij uitzicht naar buiten. Vanaf het ruime zwemplateau kan je eenvoudig op de SUP plank stappen en stap je na het zwemmen zo onder een heerlijke warme/koude buitendouche.

Northman 1200
© Natural Yachts
Deel op Pinterest

Liever relaxen in de zon? De zonnedeklounge die het hele dak van de Northman 1200 Electric in beslag neemt is een geliefde plek om tot rust te komen.

4. Ministedentrips

Een vakantie met de boot in Friesland staat voor afwisseling. Friesland staat bekend om de vele vaarwegen, de uitgestrekte meren maar ook de Friese 11 steden van de Elfstedentocht. Bij deze schaatswedstrijd schaatst men over de Friese meren en dwars door de steden. De schaatstocht laat zien hoe uniek Friesland is, men kan namelijk ook met de boot via de uitgestrekte meren naar de Friese plekjes toe varen. In de meeste steden en dorpen is er zelfs midden in de stad mogelijkheid tot aanleggen. Een bootvakantie in Friesland is dus eigenlijk ook een ministedentrip!

Tip: bij het aanleggen in een dorp of stad om even boodschappen te doen kan je meteen de boot op de walstroom aansluiten, zo kan deze bijladen waardoor je daarna weer langer kunt varen en in de natuur verblijven. 

Aanmeren
© NY
Deel op Pinterest

Het opladen van de elektrische boten van Natural Yachts kan met de huidige walstroom infrastructuur, in havens en op gemeentelijke ligplaatsen in steden en dorpen. Het is niet nodig om elke nacht de boot aan de walstroom aan te sluiten. Het vaarbereik van de Natural Yachts verhuurboten is 6-12 uur, met deze range kan je gemakkelijk meerdere meren en steden ontdekken.

5. Avontuurlijk

Wie houdt er niet van, het ontdekken van nieuwe plekken tijdens de vakantie. De laatste reden waarom een bootvakantie een goed idee is voor een volgende vakantie in de natuur, is dat je tijdens een vaarvakantie op veel plekken komt waar je nog nooit geweest bent. Je ontdekt nieuwe gebieden en vanaf het water beleef je ook de plaatsen op een unieke manier.

Op vakantie zonder de natuur te belasten

Van de natuur genieten wordt nog fijner omdat je weet dat je de natuur niet belast. De verhuurvloot van Natural Yachts is 100% elektrisch. Dit betekent dat je zonder uitstoot vaart. Dat is niet alleen beter voor het milieu, het is ook gezonder voor de mensen in de directe omgeving omdat er geen schadelijke uitlaatgassen in de longen terecht komen.

Elektrisch varen geeft daarnaast veel comfort aan boord, je kookt op inductie, er is infrarood verwarming aanwezig en je kunt altijd een kopje koffie of thee zetten, ook terwijl je vaart of ergens op een afgelegen plekje in de natuur stilstaat.

Nexus Revo 870 Electric
© NY
Deel op Pinterest

Een motorboot die geschikt voor 4 personen is de Nexus Revo 870 Electric. Deze sportieve en comfortabele boot beschikt over 2 hutten met een tweepersoonsbed en een badkamer met douche en toilet. Daarnaast is de keuken voorzien van een inductie kookplaat en is er een ruime zithoek in de salon.

Nexus Revo 870 Hardtop Electric

De Northman 1200 Electric is een luxe 6 persoonsjacht met 3 tweepersoonshutten en 2 badkamers met elk een douche, toilet en wastafel. De leefruimte bevindt zich bovendeks waardoor u altijd van 360 graden uitzicht kunt genieten. Er zijn meerdere lounges aan boord, zodat u heerlijk kunt ontspannen.

Video Northman 1200 Electric


Voor meer informatie en beschikbaarheid van deze elektrische jachten.
Dit is een gesponsord artikel.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!