Ga naar content

Bijzonder overnachten in Oostenrijk

Oostenrijk heeft me altijd geïnspireerd. Een schitterende natuurbestemming waar je het grootste deel van het jaar in alle rust kunt wandelen. Van lieflijke valleien tot hoge bergtoppen met een houten kruis. Een land vol herinneringen aan gezellige momenten en lekker eten.

Vooral wintersport trekt mensen van alle uithoeken in Europa en daardoor zijn de voorzieningen - en hotels - uitstekend te noemen. Wij gaan elk jaar een weekje wandelen in Oostenrijk met de hele familie en dan boeken we telkens een ander natuurhuisje. Of je er komt om actief te zijn of om de batterijen op te laden, tot rust kom je altijd in een van deze accommodaties.

Deel op Pinterest

Originele overnachtingstips

Tijdens een vakantie zijn wij altijd op zoek naar die bijzondere plekjes om te overnachten. En laat die er nu juist in grote aantallen zijn in Oostenrijk. De authentieke houten vakantiehuisjes zijn vaak voorzien van goed uitgeruste ruimtes, veel slaapkamers en meestal ook verschillende badkamers. Allemaal dingen die wij wel belangrijk vinden wanneer we met de hele familie op reis gaan.

1. Slapen in de bergen in Oostenrijk

De ultieme plek om te overnachten in Oostenrijk is een plek ergens hoog boven in de bergen. Onze voorkeur gaat dan naar een vrijstaande houten chalet. Meestal ligt er een grote tuin om de blokhutten, waar kinderen de ruimte hebben om te spelen en rennen. En dat terwijl jij neerploft op een ligstoel met een boek, af en toe pauzerend om te genieten van de frisse berglucht en het adembenemende landschap waarmee je wordt omringd. Een droom, nee hoor, in Oostenrijk is er een veelvoud aan dit soort knusse chalets.

2. Slapen in een hut

Tijdens een huttentocht maak je een trektocht van hut naar hut en slaap je dus midden in de desolate omgeving, daar hoog boven in de bergen. Een overnachting in een berghut geeft het beste outdoor gevoel wat je maar kan wensen. Geniet van absolute stilte terwijl je kijkt naar de ondergaande zon. Met een beetje geluk lopen de gemzen langs je neus voorbij. Bekijk al onze tips voor het maken van een huttentocht in Oostenrijk.

3. Overnachten bij een meer

Oostenrijk is een land dat rijk is aan kraakheldere meren. Op en rond het water kan je deelnemen aan de leukste activiteiten. In de zomer kan je zelfs zwemmen in het meer. Overnacht in een karakteristiek vakantiehuis, appartement of hotel, met geraniums op de balkons. Hoe authentiek kan het zijn? In de avonduren kan je terecht bij het lokale restaurant voor een goedkoop menu, want ook dat hoort bij Oostenrijk. Lekker en veel eten voor weinig geld. Vaak met lokale producten. Lees meer over de mooiste meren in Oostenrijk.

Heb jij nog meer tips voor aparte overnachtingen in Oostenrijk, deel ze dan met ons! We zijn benieuwd naar jouw tips.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!