Ga naar content

Zillertal in Oostenrijk

Natuurvakantie Oostenrijk - Een van de meest veelzijdige gebieden voor een actieve vakantie in de Oostenrijkse Alpen is het Zillertal in Tirol.

Dalen in Tirol

Het hoofddal van Tirol is het Inntal, waardoorheen de Inn stroomt met Innsbruck als grootste plaats. Vanuit het Inndal slingeren rivieren door diverse zijdalen. Deze zijdalen zijn vaak bijzonder mooi en het bezoeken waard. Een dal dat eruit springt is het Zillertal, dat zich aan het begin wijd opent voor de bezoeker om zich aan het einde te splitsen in andere, smallere zijdalen omringd door hoge bergtoppen en gletsjers. Zomers zijn er in het Zillertal in Tirol veel toeristen te vinden, die zich in en rondom de gezellige stadjes vermaken.

Hogerop de berg wordt het al gauw rustiger en geniet je van de sfeer op de Alpenweiden, met koeien, al van verre te horen aan hun rammelende bellen. Ook hoor je het getinkel van de schapenbelletjes. Zij hebben hier in de zomer hun domein. De alpenroosjes, gentianen en edelweiss sieren de berghellingen. Ook in de herfst kan je prachtig wandelen in het Zillertal: de herfstkleuren zijn bijzonder mooi en op de hoger gelegen paden kan het zijn dat je in de sneeuw wandelt. In de winter is het Zillertal erg populair voor wintersport.

Mooiste plekken in het Zillertal

Waar overnachten in het Zillertal? Welke plaatsen vormen een goede uitvalsbasis om de mooiste bezienswaardigheden van het Zillertal te zien? De Zillertaler Alpen nodigen uit tot wandelen, maar ook mountainbikers en fietsers kunnen hun hart ophalen. Een overzicht van mooie plekjes en leuke activiteiten

1. Zillertal Höhenstrasse

De hoogst berijdbare weg is de Zillertaler Höhenstrasse, die tot 2.020 m berijdbaar is (tolweg). Het is een van de mooiste Alpenwegen van Oostenrijk met een prachtig panorama over het Zillertal.

2. Zillertal Arena

De Zillertal Arena is het grootste wintersportgebied van de regio en strekt zich uit van het Zillertal tot aan Salzburg. Het gebied omvat Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten/Wald en Krimml. Ruim 400 km aan wandelroutes in alle niveaus voeren door de bergen naar de verschillende berghutten. Onderweg geniet je van adembenemende natuur.

3. Zell im Zillertal

Zell ligt in het hart van het Zillertal. Het eerste weekend van mei vindt hier het Gauder Fest plaast, dat duizenden toeristen lokt. Tijdens de zomermaanden kan je deelnemen aan allerlei leuke activiteiten: de Arena Coaster, de Arena Skyliner of de Gerlosstein Via Ferrata. Ook voor de allerkleinsten staan er leuke evenementen op het programma.

4. Rastkogelhütte

Een van onze favoriete wandelgebieden bij het Zillertal is de omgeving van de Rastkogelhütte. Tal van mooie wandelpaden voeren hier over scherpe richels met adembenemende uitzichten over het landschap. Mooi in alle seizoenen!

5. Gerlos

Gerlos is een leuke plaats voor een vakantie met kinderen in het Zillertal. In de zomervakantie worden er tal van kinderactiviteiten opgezet. Daarnaast is er een klimpark, een klimtoeren en klimtuin. Actieve gezinnen kunnen er raften, mountainbiken, paragliden, zwemmen, waterfietsen en windsurfen. Met de gondel bereik je makkelijk de hoogste bergtoppen.

6. Krimmler waterval

Krimml is een plaatsje dat vooral bekend staat om de Krimmler Waterval, met 380 meter de hoogste waterval van Oostenrijk.

7. Reith

Reith is een sfeervol Oostenrijks dorpje waar het rust en leuke activiteiten hand in hand gaan. Vanaf de hoger gelegen plekken heb je een prachtig uitzicht over het Alpbachdal.

8. Wintersport in het Zillertal

Het grootste skigebied van het Zillertal is de Zillertal Arena. Ook in de zomer is dit een prachtig vakantiegebied. Je kan er heerlijk wandelen en fietsen. Hintertux is ook een bekende wintersportplaats in het Zillertal.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!