Ga naar content

Jeeptour op Madeira

Een goede manier om op één dag veel van het eiland te zien is een jeeptour. Onder andere de organisatie Mountain Expedition Madeira biedt verschillende soorten tours aan, elk gericht op een ander deel van het eiland.

Excursie met een 4WD

Zelf maakten wij een tour door het westen van het eiland. Deze begint in Funchal, waar je wordt opgehaald bij je hotel of pick-up point. Vervolgens rij je richting Ponta do Sol, waar je bij de Cais da Ponta do Sol een fenomenaal uitzicht hebt op de hoge kliffen en de zee.

1. Cais da Ponta do Sol

Bijzondere kleurschakeringen kenmerken de kliffen.

Ponta do Sol
© Naturescanner Gina
Deel op Pinterest

Wanneer je hier wegrijdt, begint het avontuur pas echt, want je vervolgt je weg door laurierbossen de bergen in. Bijna onbegaanbare paden, diepe kuilen en gaten: het is een hobbelige, maar geweldige ervaring.

Eenmaal boven, bij Miradouro Lombo do Moura vervolg je je route weer over de normale weg, richting de bossen van Fanal.

2. Fanal

Het laurierbos is gehuld in een dichte mist.

Bossen van Fanal
© Naturescanner Gina
Deel op Pinterest

Dit mysterieuze bos vol laurierbomen doet sprookjesachtig aan, alsof je op de set van Lord of The Rings of Harry Potter rondloopt. Na een kleine wandeling rij je vervolgens via Ribeira da Janela naar Seixal, waar je het zwarte strand kunt bewonderen. Erg bijzonder zijn de uitzichten onderweg, waar je neerkijkt op de prachtige blauwe zee rond het eiland.

3. Seixal

Een waterval op het zwarte strand van Seixal. De omringende bergen en woeste zee dragen bij aan een bijzonder gevoel. Wat is het hier mooi!

Seixal
© Naturescanner Gina
Deel op Pinterest

4. Cabo Girão

De laatste stop van deze jeep tour is Cabo Girão, één van de hoogste kliffen van Europa en een bekend uitzichtpunt op het eiland. Op de klif vind je een platform van glas, waardoor je de volledige 580 meter naar beneden kunt kijken. Een duizelingwekkend zicht.

Cabo Girão
© Naturescanner Gina
Deel op Pinterest

Na deze spannende afsluiting keer je met de jeep weer terug naar Funchal. Een leuke, spannende excursie zit er op. Er worden nog verschillende andere 4WD tours op Madeira aangeboden, deze is in ieder geval een aanrader. Het is een leuke excursie voor wie in korte tijd veel van het eiland wil zien en op plekken komen waar je anders niet zo gemakkelijk komt.

De actieve reis van Gina werd mede mogelijk gemaakt door Madeira Promotion Bureau.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Gina Veenis
Geschreven door
Gina Veenis
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!