Ga naar content

Walvissen en dolfijnen bij Madeira

Madeira is een eiland waar je niet stil mag zitten. Het biedt alle mogelijkheden om heerlijk actief te zijn en de natuur in te trekken. Je kunt tal van daguitstapjes bedenken, van leuke hikes tot canyoning of eens heel wat anders, een boottocht!

Boottochten op Madeira

Wil je Madeira van een andere kant bekijken? Bewonder het eiland dan eens vanaf zee! Tijdens een excursie met een boot kun je heerlijk relaxen en heb je ook nog eens de kans om dolfijnen en walvissen tegen te komen.

Walvis voor de kust van Madeira
Deel op Pinterest

Om de kans op het zien van zeedieren te vergroten, maken excursiebedrijven zoals Rota dos Cetáceos gebruik van spotters aan land, die vanaf specifieke uitkijkpunten bepaalde bewegingen in zee kunnen detecteren. Ze staan in contact met de schipper, die zo op de juiste momenten naar een bepaalde plek kan varen.

1. Walvissen en dolfijnen

Door het hele jaar heen zijn er wel 28 soorten walvisachtigen te spotten, waaronder grienden, de potvis en de Atlantische vlekdolfijn

2. Excursies vanaf Funchal

De meeste boottochten vertrekken vanuit de hoofdstad Funchal.

3. Verschillende vaartuigen

Wanneer je een boottocht maakt langs de kust van Madeira kun je ervoor kiezen om te vertrekken op bijvoorbeeld een zeilboot, een catamaran of een RIB-boot. De laatste is de meest avontuurlijke optie, aangezien je daarmee de meeste snelheid maakt en letterlijk over de golven stuitert!

Natuurlijk schroeft de schipper de snelheid terug zodra er een groep dolfijnen in zicht komt, om zo langzaam dichterbij te komen en het vertrouwen te winnen. Met een beetje geluk zwemmen de bijzondere dieren vlak langs de boot een heel stuk met je mee. Bijzondere ervaring gegarandeerd!

Onze reis, incl. dolfijnenexcursie, werd mede mogelijk gemaakt door Visit Madeira.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Gina Veenis
Geschreven door
Gina Veenis
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!