Ga naar content

Vintgar Kloof

De Vintgar Gorge is een van de mooiste plekken in Slovenië. Ingesloten tussen hoge rotsen, die dicht begroeid zijn, stroomt de diepblauwe rivier Radovna die de kloof heeft uitgesleten. Je kunt de kloof verkennen door een pad te volgen van ongeveer 1,5 km over houten vlonders en bruggetjes dicht langs de rivier. Door het heldere water kun je vaak de forel tegen de stroming in zien zwemmen.

Waar ligt de Vintgar Kloof?

De kloof maakt onderdeel uit van Triglav Nationaal Park in het noordwesten van Slovenie. De Vintgar Gorge ligt aan het randje van het park, vlakbij de plaats Gorje op zo’n 4 kilometer van het meer van Bled. Een combinatie tussen een wandeling in de kloof en een bezoek aan Bled of Triglav is dan ook een goed idee.

Vintgar Gorge wandeling

Wie gaat wandelen in de Vintgar Kloof zal vanaf het eerste moment zijn ogen uit kijken. Je wandelt tussen spectaculaire verticale rotswanden door, over houten paden boven de helderblauwe Radovna rivier. Onderweg word je getrakteerd op watervallen, poelen en stroomversnellingen en je kan de forel zo zien zwemmen. Het ene moment is het water smaragdgroen, het andere moment kolkend en wit. 

Bohinj spoorwegbrug Vintgar Kloof
Deel op Pinterest

Een mooie stopplek is bij de Bohinj spoorwegbrug die 53 meter boven de kloof hangt. Eronder stroomt het water wild door een dam. Aan het eind van het wandelpad vind je de Sum waterval (slap) die bij zonnig weer een regenboog voor je tovert. Wij werden zelfs verrast met een dubbele regenboog! Je kan de waterval zowel van boven als van beneden bewonderen. Lees meer over deze en andere watervallen in Slovenië.

Route
De route van de Vintgar Kloof is erg simpel, maar indrukwekkend. Je wandelt 1,5 kilometer over houten paden die enkel rechtdoor gaan. Verdwalen kan dus echt niet. Er zit weinig hoogteverschil in de route waardoor het ook niet zwaar is. Doordat de trail niet ingewikkeld of technisch is, is het een ideale wandeling voor jong en oud.

Overnachten bij de Vintgar Kloof

Waar kan je overnachten in de buurt van de Vintgar Kloof? Aangezien het dicht bij Bled ligt zijn er accommodaties genoeg. Gezellige hotels, B&B’s en appartementen vind je bij Booking.com. Liever kamperen in de natuur van Slovenië? Begrijpelijk! Je vindt genoeg campings bij de Vintgar Kloof. Zet je eigen tentje op of verblijf in een klein houten hutje bij de verschillende glampings. Een bijzondere manier om te overnachten in de Sloveense natuur. Bekijk eens al onze tips voor glamping in Slovenië.

Vintgar Gorge in Slovenie

De video van Sander van Schie illustreert hoe mooi de Vintgar Kloof is. Enjoy!

Dit is pas een van de vele mooie wandelroutes van het land. Bekijk ook onze pagina over wandelen in Slovenië voor meer tips en wandelgebieden. Krijg je geen genoeg van mooie kloven? Bezoek dan ook de Tolmin Kloof.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!