Ga naar content

Natuur bij Malaga

Mooiste plekken Andalusië - Malaga is met haar oude centrum, leuke tapasbars en haar ligging bij de Costa del Sol een prachtige uitvalsbasis voor een vakantie in Andalusië.

Mooiste plekken bij Malaga

Wat zijn de mooiste gebieden in de natuur bij Malaga? Binnen enkele uren kan je verscheidene zeer diverse natuurparken bezoeken, wat leuke daguitstapjes en excursies vanaf Malaga mogelijk maakt.

1. Parque Grazalema

Sierra de Grazalema ligt tussen de provincies Cadiz en Malaga in. Je vindt het ten oosten van de Arcos de la Frontera en ten westen van de Ronda. Het natuurpark is in 1977 door Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat en is daarmee het eerste echte natuurpark in Andalusië. Hoewel het het meest regenachtige gebied van Spanje is, met 2200 mm neerslag per jaar, is het hier toch heerlijk toeven en wandelen. Je maakt de mooiste wandeltochten in Nationaal Park Grazalema. Het natuurreservaat is niet erg groot maar je kunt hier zeker de hele dag wandelen. De bergtoppen zijn grillig en bieden de mooiste uitzichten. Het landschap in dit park is sowieso erg ruig en kenmerkt zich door grotten en kliffen. Toch is er ook genoeg groen in dit park door de goed bewaarde bossen waarin bijvoorbeeld de zeldzame Spaanse spart te vinden is. Ook staan de bossen hier vol met kastanjebomen. Daarnaast vind je er ook uitgestrekte boom- en olijfgaarden afgewisseld door de rivieren Ubrique, Tavizna, Guadalete en Guadiaro.
In dit prachtige natuurgebied bevinden zich ook veel Pueblos Blancos, de witte dorpen. Grazalema zelf is een van deze prachtige witte dorpjes. Het is zelfs een van de grootste dorpjes. Grazalema ligt op 800 meter hoogte maar de route naar bijvoorbeeld een van de andere witte dorpjes, Zahara de la Sierra, gaat naar een hoogte van 1500 meter. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur daar erg kan dalen; iets waar je rekening mee moet houden als je deze tocht gaat maken. Als je eenmaal aangekomen bent in Zahara de la Sierra, dan ben je misschien wel in een van de mooiste dorpjes van alle Pueblos Blancos. Het dorpje ligt op een berg vanwaar je uitkijkt over een prachtig, helderblauw meer. Bezoek dan ook zeker het Moorse kasteel want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht wat de flinke klim zeker waard is. Het dorp Grazalema zelf is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn voldoende hotels en andere voorzieningen die ervoor zorgen dat het hier voor toeristen prettig verblijven is. Je kunt er een aantal kerken en kapelletjes bezoeken en er is een toeristenkantoor dat je verder kan helpen. De meeste toeristen gaan hier, naast wandelen, ook graag paardrijden en natuurlijk klimmen.

2. Torcal de Antequera

Op korte afstand van Malaga, in de buurt van Villanueva de la Conception, ligt het natuurgebied Torcal de Antequera. Dit fraaie natuurgebied bestaat uit het zogeheten pannenkoekengebergte: de rotsen lijken hier op op elkaar gestapelde pannenkoeken.

3. Rots van Gibraltar

Op twee uur rijden vanaf Malaga ligt de beroemde Rots van Gibraltar. Met haar interessante historie en de beroemde berberaapjes die hier leven, vormt de rots een leuke bezienswaardigheid voor een dagexcursie vanaf Malaga.

4. Caminito del Rey

Een van de populairste tours vanaf Malaga is een rit naar de Caminito del Rey, het Koningspad. Hier kan je wandelen over een legendarisch pad van Álora naar Campillos door de El Chorro canyon. Lees meer over de Camino del Rey.

Op vakantie in Malaga

Andalusië is een prachtige plek om naartoe op vakantie te gaan. Het is zowel mogelijk om hier de bergen te gaan beklimmen als om lekker te luieren en van het uitzicht te genieten. Ook voor senioren is een vakantie in dit gebied erg geschikt. Kijk voor meer informatie op Leuks70plusvakanties.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Feedback geven