Ga naar content

La Graciosa

La Graciosa, het nieuwe achtste eiland van de Canarische Archipel! Het is het kleine eiland, dat direct naast Lanzarote ligt. Een stilstaand, dromerig en paradijselijk eilandje met één klein dorp en een haven. Het is slechts 29 km² groot en er leven maar 700 mensen. Er zijn alleen zandpaden, waar enkel de bewoners van het eiland mogen rijden. Je kan er niet komen met een auto of camper. Taxi's zijn er evenmin. Het eiland is echter prima op de fiets en te voet te verkennen. 

Oase van rust in de Chinijo Archipel

La Graciosa is een eiland voor rustzoekers. Het is een idyllische bestemming, met witte zandstranden, roestkleurige aarde en azuurblauw water. Op de aangegeven paden kan je het eiland al wandelend of per fiets gaan ontdekken. 
Het achtste eiland maakt, samen met een aantal onbewoonde eilandjes, deel uit van het beschermde Chinijo natuurgebied.

Chinijo Archipel
Deel op Pinterest

Dorpjes van La Graciosa

Wat zijn de mooiste plekken op La Graciosa?

1. Caleta del Sebo

Caleta de Sebo is de belangrijkste plaats op La Graciosa. Het is de enige toegangsplek voor de boten vanaf Lanzarote.  Er zijn enkele voorzieningen, waaronder de nodige winkels en enkele fijne plekken om te overnachten. De onverharde straten, witte huizen met blauwe deurtjes en de lokale restaurants zorgen voor een nostalgische sfeer. Wil je een fiets om het eiland te verkennen, dan zijn hier verschillende verhuurbedrijven. 

Caleta del Sebo
Deel op Pinterest

2. Pedro Barba

Pedro Barba is een kleine gemeenschap, bestaande uit slechts enkele vakantiehuizen. Het is een zeer rustig en stil dorp, omdat de meeste vakantiehuizen een groot deel van het jaar niet bewoond zijn. Zelfs winkels ontbreken. 

Pedro Barba Graciosa
Deel op Pinterest

Natuur op La Graciosa

Het landschap op La Graciosa kenmerkt zich vooral door zand. Er zijn enkele vulkanen, mooie stranden en een wit schelpenstrand.

Het noordelijk gedeelte wordt bepaald door de Montaña Bermeja, met aangrenzend het mooie Playa de las Conchas. Voor velen is dit het mooiste strand van La Graciosa. Hier kijk je uit op Montaña Clara en Roque de Oeste, twee eilandjes die eveneens bij de Chinijo Archipel horen. 

Playa de las Conchas
Canary-Hiking.com
Deel op Pinterest

In het midden van het eiland heb je twee met elkaar verbonden vulkanen. Agujas Grande en Agujas Chicas, respectievelijk 266 en 257 meter hoog.

In het zuidwesten van het eiland, bij het Playa la Cocina, bevindt zich de Montaña Amarilla die gedeeltelijk door de zee
is opgeslokt. Hier liggen nog twee stranden, die voornamelijk in trek zijn bij nudisten.

Tijdens een bezoek aan het eiland kan je prachtig wandelen en fietsen op de hiervoor aangelegde paden.

Cultuur op La Graciosa

De inwoners van La Graciosa leven voornamelijk van de visserij en het toerisme. Ze wonen allemaal in het
kleine stadje Caleta del Sebo. De voorzieningen zijn minimaal, maar het is een heerlijke authentiek gebleven bestemming op de Canarische Eilanden.

La Graciosa bezoeken

Je kan la Graciosa bezoeken als dagtocht vanaf Lanzarote, maar het is ook leuk om een aantal dagen op het eiland te verblijven. Hoe kom je op La Graciosa? Het is alleen bereikbaar met een veerboot vanuit Órzola.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Jeanne van den Reek
Geschreven door
Jeanne van den Reek
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!