Ga naar content

Mooie steden in Castilla y Leon

Je kan niet om een vakantie in Castilla y León heen zonder vermelding te maken van de rijke cultuur. Omdat het gebied één van de belangrijkste regio's was tijdens de Middeleeuwen en de herovering van de Spanjaarden op de Moren (de Reconquista), vind je hier tal van historische steden met prachtige kathedralen, musea en andere indrukwekkende bouwwerken. Een overzicht van mooie steden in Castilla y León:

1. León

De hoofdstad van de provincie heeft een aantal van de meest spectaculaire monumenten van Spanje: de gotische kathedraal met de mooiste glasramen van Europa, de Romaanse fresco's van de kerk San Isidro en de prachtige gevel van het oude ziekenhuis San Marcos, waar momenteel een Parador hotel is gevestigd. Naast dit stukje geschiedenis is het ook gezellig winkelen in zowel de oude stadskern als het nieuwere stadsgedeelte en heerlijk wandelen langs de rivier, waar de vele bomen gedurende de zomer voor verkoeling zorgen. En natuurlijk zijn er de vele bars waar je van heerlijke wijntjes en tapas kan genieten. Zo mag een bezoek aan de "natte wijk" (plaza San Martin) zeker niet ontbreken! León is een van de enige steden in Spanje waar je nog steeds een gratis tapa krijgt bij je drankje.

2. Astorga

Dit is de belangrijkste stad van de Maragata regio en één van de beroemdste plaatsen rond de stad León. Meerdere malen verwoest en herbouwd vind je hier nog resten van de prachtige Romeinse muren. Trekpleisters zijn de Plaza Mayor, met haar historisch stadhuis waar de poppen elk uur de klok luiden en waar je tal van gezellige eet- en drank etablissementen terugvindt, de imposante kathedraal, het paleis van Gaudi en voor de snoepers is er ook het chocolademuseum. Elke dinsdag is er een grote markt waar het zeker leuk vertoeven is tussen de lokale bevolking.

3. Segovia

Voor ons was Segovia een zeer aangename verrassing. Het begint al met de entree in de stad: wandel onder de uit de 1ste eeuw daterende Aquaduct door. Daarna struin je langs tal van mooie historische gebouwen naar de Kathedraal en het Kasteel van Segovia. Wie het kasteel ook van een andere invalshoek wil zien kan rond de stad heen rijden en vanaf het park in het noorden de vesting fotograferen.

Andere steden in Castilla y León die zeker een bezoek waard zijn: Avila, Burgos, Palencia, Salamanca, Valladolid en Zamora.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!