Ga naar content

Benone Beach

Benone strand is een fotogenieke kustlijn gelegen aan de noordkust van Noord-Ierland. Het staat bekend om de lange, uitgestrekte strandstrook van mijlenlang. De duinen, begroeid met inheemse gras- en plantensoorten en leefgebied voor verschillende diersoorten, vormen een natuurlijke scheidingslijn tussen het gouden zand en het binnenland. De indrukwekkende kliffen op de achtergrond bieden prachtige uitzichten vanaf de verschillende wandelroutes die er langs lopen.

Benone Beach op de Causeway Coast

Benone Beach ligt aan de Causeway Coast, waar ook enkele van de bekendste bezienswaardigheden van Noord-Ierland liggen: de Giant's Causeway en touwbrug Carrick-a-Rede. Tijdens een roadtrip over de Causeway kustroute kan je Benone Beach mooi combineren met de Giant's Causeway (40 minuten rijden) en andere highlights aan deze ruige, groene kust.

Activiteiten strand Benone

Het strand staat bekend om zijn te gekke outdoor activiteiten. Je kan er niet alleen wandelen, maar ook wat extremere sporten uitproberen. Valerie waagde zich aan enkele adrenaline activiteiten!

1. Golfsurfen

Long Line Surf School in Limavady is de perfecte partner om zowel beginners als de meer gevorderde surfers te begeleiden in de Atlantische Oceaan. Het water is vaak heel wild. Liever iets rustiger aan doen, dan is paddleboarden of suppen op de River Roe ook een optie.

Activiteiten Benone Beach
© Marie Tysiak
Deel op Pinterest

2. Blokarten

De wind is dan weer de ideale metgezel om op het strand zelf los te gaan. Blokarten of strandzeilen vereist wel het nodige lef, want de wind is sterk en heeft hier vrij spel! De uitstekende gediplomeerde begeleiders hebben alles wel heel goed onder controle.

Blokarten Benone Beach
© Naturescanner Valerie
Deel op Pinterest

3. Hovercraft en buggietour

Nog meer adrenaline nodig? Dan kan die gevonden worden op een kwartiertje van Benone Beach bij Limitless Adventure Center (in Carrowmenagh). Een familieboerderij werd omgebouwd tot een heus teambuildingcentrum, gerund door de voltallige familie. Ze richten zich hoofdzakelijk op groepen, maar je kan er uiteraard ook als individu terecht.

Met een hovercraft zweef je als het ware zowel over land als water dankzij een luchtkussen. Eerst op het gras van het oefenterrein, daarna op het zand, grasland en door het water. Spektakel verzekerd!

Actief Benone Beach
© Naturescanner Valerie
Deel op Pinterest

Ook de powerturn buggies zijn leuk om te proberen. Ooit waren het grasmaaiers, nu zijn het zelfgebouwde zandbuggies die je met 2 aparte stuurhendels de juiste richting probeert uit te sturen.

Mooie plekken bij Benone Beach

In de omgeving van het strand zijn mooie natuurplekjes te vinden.

Downhill Forest

Voor meer rust moet je in Downhill Forest zijn. In Downhill Forest, aan het andere uiteinde van Benone Beach, bevindt zich één van de oudste bomen van het gehele Ierse eiland: de indrukwekkende Downhill Douglas-conifeer. De boom is meer dan 200 jaar oud en vooral de omvang van de stam maakt hem bijzonder indrukwekkend en majestueus.

Downhill Forest
© Naturescanner Valerie
Deel op Pinterest

Samen met gids Claire O’Kane gingen we wandelen door het gevarieerde bos waar ook tal van wandel- en fietsroutes zijn. Tijdens de wandeling brengt Claire het verhaal van haar voorouders die, in tijden van grote schaarste, in deze bossen op zoek gingen naar voedsel. Ze staat in de regio bekend als de beschermelinge van het bos voor toekomstige generaties.

Mussenden Temple

Tot slot, alvorens deze kuststrook te verlaten, is een bezoekje aan het landgoed Mussenden Demesne ook nog aan te raden! Wat onmiddellijk opvalt, is de Mussenden Temple, een historische en iconische ronde tempel, gelegen op rand van de klif.

Mussenden Temple
© Naturescanner Valerie
Deel op Pinterest

De tempel dateert uit de 18de eeuw en biedt spectaculaire uitzichten over de Atlantische Oceaan en Downhill Strand. De plek trekt dan ook veel amateurfotografen aan. Daarnaast geven de ruïnes van het grote herenhuis, ooit het middelpunt van het landgoed, nog steeds duidelijk weer hoe rijk de geschiedenis van deze site wel was.

Valerie bezocht Benone Beach en andere mooie plekken in Noord-Ierland via een samenwerking met Ierland Toerisme, Discover Northern Ireland en Communigate PR.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!