Ga naar content

Wandelen in Skane

Zuid-Zweden - De regio Skåne in het zuiden van Zweden biedt duizenden kilometers aan goed bewegwijzerde wandelpaden door het golvende landschap. En dat op amper enkele uren reizen van Nederland. Een ideale bestemming dus voor wie een weekje in de natuur wil gaan wandelen.

Wandelvakantie in Skåne

Heerlijk dichtbij en door het Scandinavische karakter toch zo anders dan Nederland. De regio rond Malmö en Göteberg in het zuiden van Zweden is een mooie bestemming om er even tussen uit te zijn en de natuur te voet te verkennen. Het is gemakkelijk bereikbaar en er liggen vele verschillende wandelroutes voor jong en oud. Wat zijn mooie plekken om te wandelen in Skane?

1. Skåneleden Trail

De bekendste wandelroute in het zuiden van Zweden is de Skåneleden Trail. Een schitterende route die je laat kennismaken met al het beste van de regio. 

Trek door de beukenbossen en kloof van Söderasen nationaal park, een heerlijk natuurgebied met afwisselende natuur. Toen wij hier waren hebben we deelgenomen aan "forest bathing", een mindfulness sessie in het bos. Daarnaast hebben we heerlijk geluncht en gezwommen bij Odensjön, een meertje in het park.

2. Kullaleden - wandelen op Kullaberg

Kullaberg is een schiereiland in het westen van Skane. Het landschap kenmerkt zich door bossen, die langs twee zijden omringd worden door steile, ruige kliffen. De rotsachtige kust is bij winderig weer omhuld in een dramatische sfeer. Vanaf de vuurtoren voert een prachtige, maar pittige tocht langs de kust naar het noordelijk gelegen vissershaventje Mölle. Dit stukje hebben wij gewandeld, maar het is ook mogelijk om de hele Kullaleden te volgen. Deze route voert langs de hele kust van Kullaberg en is ook deel van de Skaneleden route.

3. Wandelen in Stenshuvud National Park

Stenshuvud National Park bevindt zich aan de minder bekende oostkust van Skåne, in Österlen. Het natuurgebied biedt een langgerekt zandstrand en heuvels tot bijna 100 meter hoog. Wandel op ‘mount Stenshuvud’ en geniet van een adembenemend uitzicht, loop over de heuvels en fotografeer wilde bloemen of struin door het bos of over het strand.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!