Ga naar content

Wat te doen in Zwitserland?

Doen in Zwitserland

Natuurliefhebbers en bergwandelaars hebben een enorme voorliefde voor Zwitserland. Het is een Europese bestemming zonder massatoerisme, waar rust en natuur nog hoogtij vieren en waar je tal van activiteiten kan doen.

Wat kan je dan zoal doen in Zwitserland? Wandelen, fietsen, skiën, rondreizen per trein of een kabellift nemen naar een bergtop, het kan er allemaal.

De Glacier Express van Zermatt naar Sankt Moritz nodigt toeristen uit om vanuit de trein te genieten van het spectaculaire berglandschap. De panoramavensters reiken tot aan het plafond, waardoor je een schitterend zicht krijgt op de bergtitanen.

Wil je liever zelf actief zijn, trek dan de wandelschoenen aan. Het aantal gemarkeerde wandelroutes in Zwitserland is bijna eindeloos. 

Afbeelding voor Wandelen in Zwitserland
In Zwitserland vind je een waar wandelparadijs, met vele uitgezette paden in elke moeilijkheidsgraad. De diverse kantons hebben elk hun eigen...
Afbeelding voor Wandelen in Wallis
Tips voor een trektocht in het Zwitserse kanton Wallis. Wandelen door schitterende dalen en langs hoge bergtoppen, waaronder de Matterhorn.
Afbeelding voor Treinreis in Zwitserland
Met de trein door Zwitserland. Je ervaart het land op de ultieme manier, met alle comfort, beenruimte en tijd om te genieten van de mooie natuur....
Afbeelding voor Bijzonder overnachten in Zwitserland
Leuke overnachtingen in Zwitserland vind je overal! Van een mooie glamping tot kleinschalig hotel of een nacht in een berghut. Waar slaap jij?

Actieve vakantie in Zwitserland tips

Actief in Zwitserland

Filmpje van onze mooiste wandelingen in Zwitserland - Wim van Schaik

In de winter toveren de bergen zich om tot een wintersportmekka. 

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!