Ga naar content

Bijzonder overnachten in Zwitserland

Jij wil graag naar Zwitserland op vakantie, het land van de betoverende bergen. Nu ben je op zoek naar een unieke, mooie slaapplek, eentje die je bij blijft. Wij helpen je op weg met de meest unieke overnachtingen in Zwitserland!

Bijzondere slaapplekken

Je kan denken aan een mooie glamping waar je overnacht in een tent met uitzicht op de bergen, maar je kan ook kiezen voor een sparesort waar je tot rust komt. Of dé ultieme beleving: slapen in een berghut op grote hoogte.

1. Glamping in Zwitserland

Een van de beste manieren om een bijzondere ervaring te krijgen, is slapen op een glamping. Glampings in Zwitserland zijn er in allerlei soorten en vormen. Zo zijn er glampingopties op vakantieparken (komen we later op terug), maar ook vrijstaande tenten of mini-huisjes in de natuur. 

2. Vakantiehuizen in Zwitserland

Door het hele land staan super knusse vakantiewoningen. Gezellige chalets en huizen voor grotere groepen. Sommigen aan een meer, sommigen in de bergen. Sommigen met eigen zwembad of jacuzzi, anderen gewoon weg van de massa. Onderstaand enkele aanbieders voor de leukste vakantiehuisjes.

3. Lodges

Heerlijk: slapen in een stijlvolle lodge op de mooiste locaties van Zwitserland. Sommige van de lodges hebben iets heel speciaals, zoals huskytochten of wellness!

4. Vakantiepark of camping

Lekker met het gezin op reis door Zwitserland, dan wil je natuurlijk leuk slapen met de kinderen. Zij willen waarschijnlijk graag een zwembad, speeltuin of ander vermaak. Er blijven dan genoeg (kleinschalige) plekken over die zowel ouder als kind leuk vinden. Op sommige campings heb je ook glampingopties, waardoor jullie net wat luxer en unieker overnachten.

5. Slapen in een berghut

Kom jij voor de bergen, dan is het zeker aan te raden om een huttentocht in Zwitserland te maken of een nachtje in de bergen door te brengen. Tijdens een mooie natuurreis van bijvoorbeeld SNP ga je wandelen en strijk je 's avonds midden in de bergen neer. Het is misschien niet de meest comfortabele of luxe slaapplek, maar het blijft je wel eeuwig bij. De huttensfeer is zo gezellig en de uitzichten zijn niet te evenaren. Ga 's avonds zeker naar buiten om de zonsondergang te kijken, magisch!

6. Agriturismo in Zwitserland

Slapen bij de Zwitserse boer, op zijn boerderij tussen de dieren of tussen de boomgaard of wijngaard. Slapen bij een agriturismo staat garant voor een bijzondere ervaring en een leuke connectie met de lokale bewoners.

7. Unieke hotels

Geef jij de voorkeur aan een fijn hotel voor jouw verblijf in Zwitserland? Dan is Booking.com de website om rond te neuzen. Hier vonden wij enkele parels van hotels! Bijvoorbeeld met uitzicht op de Matterhorn of heerlijk wellnesscentrum. Is dit wat voor jou?

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!