Ga naar content

Lac des Dix

Mooie plekken in Zwitserland - Wie kiest voor een vakantie in Zwitserland heeft vaak een groot hart voor natuur en bloemen. Een van de mooiste plekjes om te zien in dit Alpenland is het Lac des Dix.

Bezienswaardigheden Lac des Dix

Wat is er te doen en wat te zien bij het Lac des Dix? Wat zijn de mooiste plekjes?

1. Alpenbloemen paradijs

Het mooie van het Zwitserse gebied Wallis is dat je vanaf de Rhone vallei direct de valleien kan insteken. Even stijgen en je zit op hoogte. Tussen Martigny en Sion ligt het bekende stuwmeer Lac des Dix. Feitelijk een foeilelijke betonnen bak in een prachtig Alpenlandschap. Maar de bloemen op de westhelling, vanaf de lift niet de dam op maar direct rechtdoor en dan rechts, zijn geweldig. Kolfdragend klokje (Campanula thyrsoides) met zijn lichtgele klokjes valt direct op, alpenasters zijn er algemeen en drie soorten kartelblad komen er voor. Alles direct naast het pad. Absoluut een aanrader voor wie bloemen in Zwitserland wil zien.

Lac des Dix
Deel op Pinterest

2. Grande Dixence dam

Het Lac des Dix is het grootste stuwmeer van Europa. Het heeft een lengte van ca. 4 km en bevindt zich aan het einde van Val d'Herens, een zijvallei van de Rhônevallei, in het Zwitserse kanton Wallis. Je vindt er tevens een van de grootste dammen op aarde, de Grande Dixence dam. Deze is 285 meter hoog. Het smeltwater van gletsjers en rivieren komt samen in het Lac des Dix.

Lees meer over Wallis in Zwitserland.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!