Ga naar content

Mooiste stranden Midden-Amerika

Midden-Amerika heeft alles te bieden voor een schitterende actieve reis: je kan er wandelen, cultuur snuiven, fietsen en duiken. En last but not least: het heeft prachtige stranden.

Wat zijn de mooiste stranden in Midden-Amerika?

Waar kan je heerlijk relaxen op een wit zandstrand en wat zijn de mooiste stranden in het Caribisch gebied? Bekijk snel onze tips over mooie stranden en tips voor een strandvakantie in Midden-Amerika.

1. Stranden op Cuba

Cuba is een heerlijke strandbestemming in Midden-Amerika. Het eiland staat garant voor veel diversiteit. Fotografeer de vele oldtimers, sigaren rokende vrouwen en maak een rit op een paard in de ongerepte natuur. Maar ontdek zeker ook de vele mooie stranden. Varadero Beach en zeker ook de verscholen strandjes aan de zuidkust!
Lees meer over de mooiste stranden in Cuba.

2. Stranden in Mexico

Het land van heerlijk eten, Maya tempels en sombrero's! Maar niets is zo fijn als snorkelen en zwemmen in het heldere water bij de kust van Mexico. Mooie stranden vind je bij Playa del Carmen, Tulum, Puerto Vallarta en Isla Holbos. Lees snel meer over de mooiste stranden in Mexico.

3. Stranden in Costa Rica

Costa Rica is dé bestemming voor een vakantie in de natuur. Na een rondreis langs vulkanen, dichte jungle en nevelwouden, is het er heerlijk vertoeven bij een van de mooie stranden aan de Caribische of Pacifische Kust. Manuel Antonio, Puerto Viejo, Samara of Playa Dominical!
Lees meer over de mooiste stranden in Costa Rica.

4. Stranden in Panama

Ook Panama is een prachtige vakantiebestemming. Op de vele eilandjes voor de Caribische kust kan je genieten van de mooiste stranden. Kies voor de populaire stranden bij Bocas del Toro of voor de ongerepte en hagelwitte stranden van de San Blas eilanden.
Lees meer over mooie eilanden in Panama.

5. Stranden op Curaçao

De populairste strandvakantie bestemming van Midden-Amerika voor Nederlanders. Het swingende en bruisende Curaçao biedt enkele van de mooiste stranden in het Caribisch Gebied.
Bekijk onze tips voor mooie plekken op Curacao.

6. Stranden op Sint-Maarten

Met maar liefst 37 stranden mag het eiland Sint-Maarten uiteraard niet ontbreken in deze lijst van strandbestemmingen in Midden-Amerika. Het Caribische eiland is half Frans, half Nederlands. Relax op de populaire stranden Dawn Beach of Maho Beach, of zoek de minder bekende stranden aan de Great Bay en Little Bay.
Bekijk de mooiste plekken op Sint-Maarten.

7. Stranden op de Bahama's

De hagelwitte stranden van de Bahama's mogen niet ontbreken in deze lijst met strandvakantie tips. Het glasheldere water nodigt uit tot zwemmen en snorkelen. Naast bekende witte stranden, zoals Cabbage Beach en Coco Plum Beach, is er ook een roze strand op de Bahama's. Pig Beach op het Big Major eiland heeft een andere bezienswaardigheid: er zwemmen namelijk varkens in het water!
Mooiste plekken op de Bahama's.

8. Stranden in Colombia

Het beste hebben we tot het laatst bewaard. Prachtige witte en goudgele zandstranden, met wuivende palmbomen en een 7-kleuren blauwe zee. Een lokale Nederlandse vrouw vertelt ons alles over de mooiste stranden in Colombia.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!