Ga naar content

Fietsen in Trinidad

Een unieke en ontspannende manier voor het verkennen van Cuba is de authentieke fietstaxi in de hoofdstad, maar je kan er ook voor kiezen om te fietsen in Trinidad. Het leven in Trinidad is het Cubaanse leven pur sang. Kleurrijke klinkerstraten, het rustige straatbeeld met hier en daar een oldtimer en pleintjes waar 's avonds salsaliefhebbers bijeenkomen. Maar wat meekrijgen van het echte Cuba is vaak wat lastiger.

Fietsreis Trinidad

Je kunt ervoor kiezen om Trinidad al fietsend te verkennen tijdens een volledige fietsreis in Cuba. Omdat Cuba echt een fietsland is, worden er zelfs groepsreizen aangeboden, waarbij fietsen centraal staat. Onder meer Djoser biedt een fietsreis in het land aan als groepsreis, waarbij je uiteraard ook gaat fietsen in Trinidad. Tijdens deze reis wordt geen al te strak reisprogramma aangehouden, waardoor je voldoende vrijheid behoudt om leuke steden te bezichtigen of te genieten van de natuur. De fietsreis vangt aan in Havana, je verblijft ongeveer twee dagen in Trinidad, waar je ruim de tijd hebt om te fietsen. De reisbegeleiding is Nederlandstalig, je krijgt zeer goede fietsen ter beschikking.

Met Riksja Cuba maak je vanuit je casa, bij de Cubaan thuis, een excursie per bici-taxi. Je lokale gids neemt je mee naar de buitenwijken van Trinidad en stopt op plekken waar je normaal aan voorbij zou gaan. De ervaren gids kan je veel vertellen over de gezondheidszorg en het schoolsysteem terwijl je een schooltje passeert, en hij stopt voor een suikerrietsapje waar de stad ooit zo rijk van werd.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!