Ga naar content

Paardrijden in Vinales

Paardrijden in Cuba

Hoe kan je op een ludieke manier kennismaken met het landschap van Cuba? Wat dacht je van paardrijden? Tal van hotels en Nederlandse reisorganisaties bieden de mogelijkheid tot paardrijden in Cuba, meestal tussen de tabaksplantages in het westen van het land. Paarden zijn immers het populairste vervoersmiddel in de Cubaanse tabaksstreek. Het is een bijzonder prettige manier om de plantages en de omliggende mogotes te verkennen en de mooiste natuurgebieden van het eiland in alle rust in je op te nemen.

Paardrijden in Viñales

Waar paardrijden in Cuba? De mooiste plek om een paardrijden excursie in Cuba te boeken is het groene gebied Viñales, in het westen van het eiland. De regio staat bekend om de grillige groene karstheuvels en uitgestrekte tabaksvelden. Achter de vlakke tabaksplantages steken de zogenaamde mogotes loodrecht uit boven het landschap. Je kunt dit gebied zelf te voet of per fiets verkennen, maar op een typisch Cubaans vervoersmiddel is het nog leuker. Verken Viñales te paard, net als de lokale tabaksboeren. Lees meer over een van de mooiste regio's van Cuba, de Viñales vallei.

Paardrijden met gids

Je hoeft niet ervaren te zijn voor paardrijden in Cuba, want met een 'cowboy' gids hobbel je rustig langs boerderijen, tabaksvelden en droogschuren. Je ziet hier dorpsbewoners op de veranda het laatste nieuws bespreken, en kippen en biggetjes steken de roodgekleurde zandpaden over. Je stopt op een tabaksplantage, waar je zelf een sigaar kan rollen. Een gids laat je kennismaken met de lokale tradities en bewoners, en kan je de mooiste plekjes wijzen, zoals ondergrondse grotten en idyllische valleien. 

Paardrijden in Cuba
Deel op Pinterest

Paardrijden in Cuba boeken

Wanneer je op eigen houtje naar Vinales reist, kan je excursies te paard boeken bij de meest hotels. Wanneer je toch houdt van iets meer zekerheid, kies dan voor een compleet verzorgde reis, waarbij paardrijden in Cuba op het programma staat. Ook bij georganiseerde rondreizen heb je vaak de mogelijkheid om zelf je reisprogramma samen te stellen. Riksja Cuba bijvoorbeeld biedt een bouwsteen aan in dit gebied, met de optionele excursie om te paardrijden. Je kan dit combineren met andere bouwstenen in het land en zo zelf je reis samenstellen. Voor meer informatie over deze excursie, kijk op Riksja Cuba. In Vinales op Cuba kan je niet alleen paardrijden, er zijn ook vele mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Vaak is paardrijden op Cuba ook onderdeel van een groepsreis.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!