Ga naar content

wAARDEvolle reizen en projecten op de Antillen

Reizen heeft zoals je weet een impact op het milieu. Omdat we allemaal graag blijven op vakantie gaan, hebben wij ons waardevol reizen project in het leven geroepen, waarbij we voor iedere bestemming duurzame projecten tonen. Deze projecten kun je bezoeken, of kunnen een invloed hebben op het boeken van jouw volgende reis. Tevens zetten we reisorganisaties in de kijker die iets goeds bijdragen aan de wereld.

Een mooi voorbeeld van zo'n reisorganisatie is Sawadee. Deze aanbieder van groepsreizen besteed een deel van hun winst aan duurzame initiatieven, waaronder de Blue Marine Foundation, een stichting die zich op 7 plekken in de wereld inzet voor het herstel van mariene ecosystemen.

Samen met de zusterbedrijven steunt Sawadee zeven projecten van Blue Marine Foundation met een donatie van ruim 1 miljoen euro. De projecten spelen een belangrijke rol in het behoud en herstel van ecosystemen. Door een reis te boeken bij Sawadee, draag jij dus ook bij aan deze waardevolle projecten die de oceanen beschermen en herstellen.

Herstel van zeegebieden in het Caribisch gebied

Het Caribisch gebied herbergt een ongelooflijke rijkdom aan zeedieren, waaronder zeeschildpadden, kleurrijke tropische vissen en haaien. Om deze zeedieren te helpen beschermen, zijn er tal van initiatieven.

1. Herstel bij Aruba

Zo tracht Aruba een beschermd zeegebied rond het eiland in te voeren, de mangroven en de zone voor zeegrassen te herstellen en te beschermen.

Aruba natuurproject
© Naturescanner
Deel op Pinterest

2. Waardevolle initiatieven op Bonaire

Op Bonaire nemen de mangrovebossen af als gevolg van erosie. Een vrijwilligersgroep, de Mangrove Maniacs, probeert hier de mangrovekanalen en daarmee de waterstroom te herstellen, waardoor het zuurstofniveau herstelt en zeeleven terugkeert.

- Plasticvrij Bonaire

De overheid van Bonaire is koploper als het gaat om reductie van plastic. Boneiru Duradero biedt in samenwerking met het WNF een gratis online lesprogramma aan, Beyond Plastics. Dit is vooral voor hoteleigenaren en ondernemers, maar jij draagt als toerist ook een steentje bij!

- Nature Fee

Ga je natuurparken bezoek op Bonaire, zoals het Bonaire National Marine Park of het Washington Slagbaai Park? Dan betaal je een Nature Fee van $40. Dit bedrag is per bezoeker per jaar en geldt voor watersporten, duiken en de toegang tot beide Nationale Parken. Je kunt de fee kopen op de website van STINAPA. Het geld wordt gebruikt voor natuurbeheer op het eiland. 

Compenseer je vlucht naar de Antillen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!