Ga naar content

Irak natuur

Irak heeft mooie natuurgebieden, maar wordt al jarenlang geteisterd door aanslagen en geweld, waardoor reizen worden afgeraden. Bovendien moet je rekening houden met ziektes, zoals cholera. De natuur in Irak kent nochtans een grote diversiteit. Zo vind je er weidse vlaktes, bergen in het noorden en moerassen in het zuidelijke gedeelte. Bijna de helft van het land wordt bedekt met woestijn. In het noorden ligt Koerdistan, waar een gastvrije bevolking je verwelkomt in hun cultuur.

Natuur in Irak

Irak is, zoals je wel kunt begrijpen, niet het eerste land waar je aan denkt voor een natuurreis. Toch is er heel wat interessants te ontdekken. Onder begeleiding is het mogelijk om de moerassen tussen de Eufraat en de Tigris rivieren te verkennen met een kano. Al kanoënd maak je een beetje kennis met de cultuur, je vaart voorbij rieten huisjes. Boven het water circuleren tal van vogels.

Reizen naar Irak

Er zijn momenteel geen reizen naar Irak. Heb je zelf extra tips of informatie die je wilt delen met mensen die op reis gaan naar Irak, deel dit dan onderaan de pagina. Heb je heel veel te vertellen, neem dan contact met ons en wie weet wordt jij een van onze reisreporters. Wil je meer weten over reizen naar het Midden-Oosten en Azië, bekijk dan onze informatie over de andere landen. Het is aanbevolen om altijd even de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te lezen alvorens je een reis naar Irak gaat plannen.

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!