Ga naar content

Video's

Alabama Hills

Je zou zo langzamerhand denken dat Californië geen geheimen meer kent. Een autorondreis door Californië is iets wat de meeste mensen al wel eens gedaan hebben. Maar toch zijn er nog ongerepte natuurparken te vinden, die door weinig toeristen worden bezocht. De Alabama Hills, tegen de hellingen van de Sierra Nevada, zijn zo een onbekend natuurfenomeen in California. Bekijk de video van Wim van Schaik.

Death Valley

Filmpje van Death Valley, een bijzonder mooie woestijn in Californië. Tijdens een rondreis in het Wilde Westen kan je om deze woestijn heen rijden, maar het is ook de moeite om er wel enkele uren voor uit te trekken. De hitte en het weer die je ervaart tijdens een reis door Death Valley is niet op video weer te geven, maar in deze beelden krijg je alvast een idee van het landschap, de bezienswaardigheden en de route die je kan rijden door dit landschap. Film door Wim van Schaik.

Sequoia National Park

Sequoia National Park was een van de eerste nationale parken van de VS en bevindt zich aan de zuidelijke kant van de Sierra Nevada. Georganiseerde groepsrondreizen in Californie voeren niet altijd langs dit park, er zijn echter wel veel individuele rondreizen met huurauto die Sequoia op het reisprogramma hebben staan. Bekijk bijvoorbeeld eens de autorondreizen langs de hoogtepunten van Californië van TUI. Tijdens de oriëntatie naar een rondreis in Amerika zou je hier dus best wel rekening mee kunnen houden. Bekijk de video van dit nationaal park in Californië en je begrijpt waarom. Beelden gemaakt door Wim van Schaik.

Mono Lake

Ook een heel bijzonder hoogtepunt in Californië: Mono Lake. Dit meer ligt in een prachtig landschap, maar staat vooral bekend om de merkwaardige formaties met grillige vormen die boven het water uitsteken. Deze kalkstenen pilaren worden tufa's genoemd. Als je de mogelijkheid ziet om tijdens een rondrit in de Verenigde Staten langs Mono Lake te rijden, is dit natuurgebied zeker een aanrader.

Moro Rock

Beklimming van Moro Rock bij het Sequoia National Park.

Sierra Nevada

Beklimming van Mount Whitney in de Sierra Nevada: bekijk een video met fragmenten van een korte wandeling.

Yosemite National Park

Een niet te missen hoogtepunt van Californië: Yosemite National Park. Bekijk de video met mooie beelden van dit natuurpark.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!