Ga naar content

Surfen in Australie

Reistips Australië - Surfen in Australië is simpelweg geweldig. De golven behoren tot de beste ter wereld, je kan er prachtig duiken, de stranden zijn heerlijk, het omringende landschap is schitterend en de relaxte mensen op de stranden komen van her en der. Durf jij het gevecht met de golven aan?

Mooiste plekken om te surfen in Australië

Wil je surfen in Australië, dan kan je best vliegen naar Sydney of Cairns. Vanuit Sydney kun je naar Seven Mile Beach of naar Byron Bay, dé surfspot aan de oostkust van Australie. Ontdek Bondi Beach in New South Wales en beleef het ultieme surfavontuur Down Under! Uitvalsbasis voor het Great Barrier Reef is Cairns. Bij Riksja Australië kun je online een excursie boeken. Overige cursussen zijn ook ter plaatse te boeken. Wanneer je zelfstandig rondreist in Australië heb je ook voldoende mogelijkheden om te surfen.

1. Surfen in New South Wales

New South Wales Australie - Elke surfer weet dat Australië tot een van de beste landen ter wereld hoort als het om perfecte surflocaties gaat. Surfen aan de kust van New South Wales is de ultieme beleving voor de echte surfers. Deze surfplekken staan naast de goede golven ook bekend om de mooie witte stranden en het kristalheldere water. Bondi Beach nabij Sydney is een legendarische surfspot: de beachbreak golven zijn een genot voor surfers in alle niveaus.

Surfen in New South Wales
Deel op Pinterest

Nadeel is dat er haaien zitten, maar een net houdt deze dieren op afstand. En een ander nadeel is de drukte. Duizenden surfers van over de hele wereld willen namelijk meegenieten van de golven. New South Wales herbergt maar liefst 7 National Surf Reserves. Deze surfspots worden behouden als surfplek voor toekomstige generaties en je vindt hier de beste golven van de Australische kust. Veel van deze plekken zijn voor de gevorderde surfer een droomplek, maar ook natuurliefhebbers genieten volop van al het mooie wat New South Wales te bieden heeft.

2. Surfen in Queensland

Queensland kan je eigenlijk ook niet missen als je wil surfen in Australië. Voor zowel beginners als ervaren surfers is de Superbank bij de Gold Coast van Queensland een topper! De beste tijd om hier te surfen is januari. De golven zijn dan zo spectaculair dat sommigen zelfs tot 's nachts doorgaan met surfen. Het is er druk, maar er zijn golven genoeg om je al het plezier van de wereld te gunnen! 

Surfen in Queensland
Deel op Pinterest

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!