Ga naar content

Kajakken in Nieuw-Zeeland

Tijdens een reis door Nieuw Zeeland mag een kajaktocht eigenlijk niet ontbreken. Het is een bijzondere manier om de natuur eens van een andere kant te zien en rustig te genieten.

Kanoën en kajakken in Nieuw-Zeeland

Je kunt op de meeste plaatsen zelfstandig een kajak huren en een paar uur peddelen, maar er zijn ook verschillende aanbieders die begeleide tochten aanbieden. Verschillend van een paar uur kanoën of kajakken, tot een paar dagen, waarbij je overnacht in de natuur. Onderweg vaar je door nauwe kloven, langs steile rotswanden en gouden stranden van Nieuw-Zeeland.

Waar kajakken in Nieuw-Zeeland?

Waar kan je zo mooi kajakken in Nieuw-Zeeland? Je hebt wellicht al eens de prachtige foto's zie voorbijkomen van kajaks die fel contrasteren met de azuurblauwe zee en goudkleurige stranden. Waar vind je deze plaatsen? Mooie plekken om te kajakken zijn Coromandel (Cathedral Cove) op het Noordereiland en het Abel Tasman National Mark, Marlborough Sound en Milford Sound op het Zuidereiland.

1. Kajakken in Abel Tasman National Park

De populairste en beste plek om te kajakken is zonder enige twijfel bij het Abel Tasman National Park in het noordwestelijke deel van het Zuidereiland. Het water is hier vaak rustig en de omgeving uniek. Je peddelt hier langs subtropische baaien, stranden met groene palmen en het water is kristalhelder. Onderweg leg je makkelijk aan bij de verschillende baaien of rotsen in zee voor een wandeling door bossen, langs stromende beekjes en over touwbruggen. Met een beetje geluk word je tijdens het kajakken ook nog eens begroet door een groepje zeehonden. Op de rotsen kan je tal van vogels spotten. Kijk voor meer informatie over een kajakexcursie door het Abel Tasman National Park bij SNP en bij Riksja Nieuw Zeeland.

2. Kajakken in de Milford Sound

In het uiterste zuiden van het Zuidereiland ligt een van de fraaiste stukken natuur: het Fiordland, met de bekende Milford Sound en Doubtful Sound. Tijdens een cruise in deze natuurparken krijg je vrijwel altijd de mogelijkheid om vanaf de boot een kano of kajak te lenen en zelfstandig rond te peddelen in een van de fjorden. Als je de mogelijkheid hebt, ga dan kajakken in de vroege ochtend. Je maakt kans op het zien van dolfijnen en met veel geluk zelfs pinguïns. Ook dit kan als losse bouwsteen geboekt worden op Riksja Nieuw-Zeeland.

3. Kajakken bij Cathedral Cove

Een van de mooiste plekken om te kajakken op het Noordereiland is het schiereiland Coromandel. Hahei Beach is de uitvalsbasis voor een kajaktocht langs verborgen stranden, baaitjes, zeegrotten en mooie rotsformaties. Het kajakken eindigt bij Cathedrol Cove, die te zien was in de film Narnia.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!