Ga naar content

Ervaringen / tips Zuidereiland

Wat zijn de hoogtepunten van je rondreis op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland? Deel jouw reisverhalen en tips voor mooie plekken om te bezoeken. Welke aanbevelingen en reviews geven andere natuurliefhebbers over een vakantie op het Zuidereiland? Wat vinden zij de indrukwekkendste gebieden om te bezichtigen? Lees hun tips. 

8 personen geven Zuidereiland een
4,9 sterren
door Sita Polman op

In 2014 reisde ik een jaar lang door Nieuw-Zeeland heen, wat in zijn totaliteit natuurlijk een prachtig land is - maar het Zuidereiland heeft toch wel een extra bijzonder plekje in mijn hart. Hier vergaap je je eigenlijk dagelijks aan de prachtige natuur, minimaal een 1x daags glipte er een "Wow!" van mijn lippen en soms kan ik nog steeds niet helemaal beseffen hoe mooi het daar precies was. Het landschap is zo ruig, ongerept, uitgestrekt en vooral gevarieerd. Tijdens onze roadtrip hier was geen dag hetzelfde. Wij zijn van het noorden ( Nelson ) via de westkust richting Wanaka en later Queenstown gereden, hier hebben we aantallen maanden gewerkt in Glenorchy - wat ook wel Paradise genoemd wordt, een passende naam voor dit prachtige plekje. De wandeltochten die we hier deden waren echt zo ontzettend gaaf, denk aan Routeburn track, Kepler track, Lake Sylvan en de Invincible Gold Mine Track.


Vanuit Glenorchy zijn we doorgereden richting Milford Sound, wat toch wel een heel bijzondere route is. Neem hier vooral de tijd om af en toe te stoppen en rond te wandelen, je zult blij zijn als je af en toe de voeten kan strekken en het landschap ook daadwerkelijk kan beleven. Maar zorg ook dat je onderweg voldoende benzine bij je hebt want er is ECHT niks in de weide omgeving.

Milford is trouwens de ideale plek om te gaan kajakken oid. Het is wel een dure plek om te overnachten en te eten, maar als je een campervan hebt kan het allemaal nog relatief goedkoop! Vanuit Milford kun je nog verder naar beneden rijden waar echt nog allemaal moois is, ook kun je vanaf Invercargill naar Stewart Island, zeker een aanrader! Kiwi birds!! ( Maar ook andere bijzondere vogels, dus vogelliefhebbers: eat your heart out. )


De terugweg hebben we via de oostkust gereden, ook dit was echt puur avontuur. Van slapen in "Harry Potter" hostels in Dunedin en de steilste straat ter wereld beklimmen, tot de met uitsterven bedreigde yellow-eyed penguin spotten in een van de vele mooie baaien en tal van walvissen, dolfijnen, zeeleeuwen- en honden kunnen zien nabij Kaikoura. Wauw, in hoofdletters!


Terwijl ik dit schrijf heb ik weer kippenvel over mijn lijf. Het Zuidereiland is simpelweg adembenemend en de ideale bestemming voor natuurliefhebbers.

Favoriete plekken
  1. Glenorchy - Paradise
  2. Kaikoura
  3. Hokitika Gorge
Natuur 10
Wandelen 10
Rust 10
Dieren 10
Bevolking 10
Weer en klimaat 8
Totale beleving 10
Gemiddelde score: 9,7
Reisperiode okt. 2013
Reisduur dec. 2014
door Cindy Theunissen op

Beste Harry, als het voldoende gevroren heeft kan je in de winterperiode (onze zomer) schaatsen op sommige meren. Het bekendste meer om te schaatsen in Nieuw-Zeeland is Lake Lyndon. Dit ijsmeer bevindt zich ten westen van Christchurch, ingeklemd tussen drie gebergtes: Craigieburn, Torlesse en Big Ben, in het midden van Porters Pass. Ook in de omgeving van Queenstown zullen ongetwijfeld goede schaatsmeren zijn in de winter.

door Harry Bakker op

Kan je er ook schaatsen op een meer? Bijv. tussen Queenstown en Dunedin?

door Mike op

Er zijn zoveel mooie plekken op het Zuidereiland. Het is de mooiste reis die ik ooit heb gemaakt. Alle natuurparken zijn prachtig, de mensen relaxed en het eten is heerlijk.

door Cindy Theunissen op

Hi Suzanne, het was wel een beetje geluk hoor. Die dag had een koppel geannuleerd en daarom konden wij mee op de boot. Ik zou dus toch aanraden om van tevoren te boeken als dat mogelijk is... maar wie weet heb je net zoveel geluk als ons.

door Suzanne op

Ha Cindy,

Wij vertrekken over 4 weken naar NZ. We starten op het zuidereiland. Vraag me af wat ik wel of niet al vanuit nederland moet boeken??? Lees dat jij ter plekke hebt geboekt voor milford sound...Was dat geluk hebben of is er gewoon nog plek? Ben ook heel benieuwd naar de organisatie waar mee je gevaren hebt.Klinkt namelijk erg goed op kleine boot met kleine groep! Hoop van je te horen.

Ka Kite Ano,

Suzanne

door Cindy op

Wij hebben in Milford Sound ter plekke een overnachting geboekt op een kleine boot. Dit was een van de meest geweldige ervaringen ooit. De groep was klein, maar erg gezellig. De serene rust die heerst in de Milford Sound is onvergetelijk. In de vroege ochtend gingen we kajakken en zagen we erg veel dieren.

door Varanz op

De mooiste plekjes zijn t moeilijkst te bereiken, maar zeker de moeite waard. Qua zuidereiland vind ik green lake, de monowai caves en jack's blowhole gave plekken. hier is t niet druk en lekker goedkoop;)
op het noordereiland zijn trouwens aan de oostkant ook een aantal hotsprings een stuk landinwaarts waar je een poosje voor moet rijden maar dan zit je ook echt op een unieke plek. Erg gaaf, gratis, maar de DOC camping kost geloof ik wel een klein bedrag.

Plaats jouw ervaring / tips

Natuur
0
Wandelen
0
Rust
0
Dieren
0
Bevolking
0
Weer en klimaat
0
Totale beleving
0
1
2
3
Wordt niet getoond op de site
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!