Ga naar content

Sevylor Tahaa Kit

Kajakken in Nederland - Het beste wat we van het coronavirus geleerd hebben, is dat er ook in eigen land veel te beleven valt. We trekken nu vaker met het gezin de natuur in, op microavontuur! Als we weer eens gaan wandelen of fietsen laat het gezeur van onze zoon niet lang op zich wachten. Een opblaasbare kajak is bij goed weer een gave afwisseling om buiten te zijn. Meer dan wandelen en fietsen nog, geeft kajakken een echt avontuur- en vakantiegevoel.

Sevylor kajak getest

Super leuk nieuws dus als we lezen dat we de Sevylor Tahaa Kit mogen testen en beoordelen! In de buurt is er aan water geen gebrek, dus we hoeven niet ver te rijden om een geschikte plek te vinden waar we onze opblaaskajak te water kunnen laten. Ons eerste avontuur met de Sevylor kajak vindt plaats op de Grift, een riviertje dat zijn weg baant tussen Rhenen en Veenendaal

Tahaa Kit

Wat zo bijzonder is aan de Tahaa Kit is dat je de kajak kunt oprollen en dragen als rugzak. Dit is echt ideaal wanneer je er op uit trekt en het kajakken met stukjes wandelen afwisselt. Het rugzaksysteem van deze versie werd onlangs verbeterd, waardoor het draagcomfort nog beter is geworden en je de kajak lange tijd kunt dragen tijdens een wandeltocht.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Sevylor kajak review

De Sevylor Tahaa is een lichtgewicht kajak voor twee personen en kan tot 160 kg dragen. Het hele pakketje weegt 8 kg. De adviesprijs is slechts € 149,99 en is daarmee een van de goedkoopste opblaasbare kajaks op de Nederlandse markt. De kajak is in de meeste outdoor winkels te koop en online kan je hem o.a. bestellen via Bol.com. De kwaliteit is goed, de kajak biedt bovendien veel comfort met een ruim zitvlak, dus duim omhoog. Wij zijn fan!

1. Opblaasbare kajak

Opblazen en aflaten is eenvoudig door de Boston Valve ventielen. Met een pompje is de Sevyor in een mum van tijd opgeblazen. Aan de zijkant zit een geïntegreerde manometer; dat is een groen en rode indicator waarmee je kunt zien of de kajak voldoende opgepompt is. Mijn man blaast nog wel even bij met zijn mond om de indicator volledig groen te hebben.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

De brede vorm biedt extra comfort en stabiliteit. Daarmee is dit een ideale kajak voor rivieren en meren in Nederland.

2. Opblaasbare zitjes

De twee zitjes zitten los en je kunt dus zelf bepalen of je ze meeneemt en waar je ze plaatst in de kajak.  Volwassenen hebben toch wat meer beenruimte nodig dan kinderen, dus dat is heel handig.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

3. Peddels

Een dingetje was ons wel opvalt als we de doos van de Sevylor openen zijn de peddels. Vreemd, dit zijn geen kajak peddels, maar roeispanen. Er zijn ook geen ringen om ze in te bevestigen. Ik zou er kunnen inkomen als er twee losse kano spanen met een greep bij zitten, maar dit zijn echt roeispanen. Het lukt wel om ze aan elkaar te bevestigen, maar echt handig peddelt dit niet. Wij gaan dus zelf wel echte kajak peddels kopen.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

4. Sproeidek

Op de boeg en achtersteven van de Sevylor kajak zit een dek om bagage veilig en droog te houden. Heel veel spullen nemen we dit keer niet mee, we zijn de kajak maar kort aan het testen, maar wel goed om te weten voor een langere afvaart.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Het is werkelijk heerlijk vertoeven op het water. In het riet fluiten de vogeltjes en het enige andere geluid is het klotsen van het water tegen de kajak.

Oprollen

Na enkele uren plezier op het water gooien we het water uit de Sevylor. We laten hem leeglopen met de ventielen en rollen hem weer op. De linten leggen we naar de voorkant, zodat je ze daarna over de opgerolde kajak kunt vastbinden.

© Naturescanner
Deel op Pinterest

En weer naar huis, met de kajak op de rug. Ik zou de Sevylor aan iedereen willen aanbevelen. Het is een leuke, goedkope manier om met je kind, partner of vriend(in) buiten te vertoeven en de natuur op een hele andere manier te verkennen. Dat kan dicht bij huis, maar ook in het buitenland. 

Deel op Pinterest
Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!