Ga naar content

Monteiro - Namibië

Reistips Namibië - Tien kilometer na de laatste rotonde ten zuiden van de Namibische hoofdstad Windhoek ligt Monteiro. Deze boerderij werd enkele jaren geleden omgebouwd tot een camping met een schitterende ligging in de natuur, tegen een decor van groene heuvels. Hier heb je geen last van het lawaai van Windhoek, maar geniet je volop van rust en natuur.

Natuur bij Windhoek

Namibië is een land met een ongekende variatie aan landschappen, flora en fauna. Een land met excellente accommodaties voor elk budget. Voor de echte natuurreiziger was Windhoek echter een uitdaging. Aanvliegend vanuit Londen of Johannesburg sta je te popelen om onder te dompelen in de Afrikaanse natuur zonder meteen tientallen kilometers te moeten rijden. Een vraag die men vaak stelt is waar je mooie natuur bij Windhoek vindt.

1. Daan Viljoen Game Park

Het Daan Viljoen Game Park, ongeveer 25 km ten westen van Windhoek, is een zeer goede plek om de eerste nacht door te brengen in Namibië, om te acclimatiseren en gewend te raken aan het land. Tevens kan je hier alvast veel dieren spotten (springbokken, koedoes, elanden, impala's). Bij de Augeigasdam kan je wel 200 vogelsoorten observeren.

2. Kamperen in Monteiro

Voor kampeerders, met tent of camper, biedt Monteiro ook een uitstekend alternatief voor een rustig verblijf in de omgeving van Windhoek. Op de route vanaf het vliegveld naar Monteiro kom je langs Windhoek, waar je de eerste boodschappen kan doen in de supermarkt en een vaak hoogst noodzakelijk pinautomaat. Op de luchthaven van Windhoek is alleen een Visa pin of een mogelijkheid om bankbiljetten om te wisselen in Namibische dollars. Monteiro biedt een mooie locatie om een rondreis in Namibië te beginnen, het is een mooie plek voor een eerste overnachting nabij Windhoek.

3. Rehoboth

Wie nog genoeg moed heeft kan meteen doorreizen naar Rehoboth, waar je het prachtige Lake Oanob Resort vindt. Mooie natuur, meteen veel kans op het zien van wild en prachtige huisjes aan de rand van een meer.

Ligging Monteiro

Slechts tien kilometer van Windhoek Eros airport, een kleine luchthaven voor lokale vluchten (aan de voet van deze luchthaven heb je ook nog een camping. Toch waan je je al helemaal in de natuur van Namibië. Door de ligging in een kleine vallei is het weinige verkeer op de B1 nauwelijks waarneembaar. Koedoe’s grazen op de tegenoverliggende heuvels en er zijn talrijke vogels.

Vogels en vlinders

Bontgekleurde Burchell klauwieren en Kalahari roodstaarten houden de reizigers gezelschap. En met een beetje geluk is zelfs de Monteiro Tok, een Afrikaanse neushoornvogel met een knalrode snavel, te zien. In ieder geval staat deze naamgever van de camping pontificaal, in metaal, op het naambord van de camping. Verder lokken de inheemse bloemen rond de camping honderden vlinders. Direct daarbuiten loop je zo de savanne in. Acaciastekels proberen dit te verhinderen maar volg gewoon het pad langs het hek.

Monteiro biedt ook ontspanning. Naast zwembad voor het heetst van de dag is er ook de optie om zelfs als kampeerder met een camper je eens heerlijk te laten verwennen. Ontbijt op de kampeerplaats? Een Afrikaans boerendiner? Alles kan en ook nog eens voor een betaalbaar bedrag. Tafels, stoelen, frisdrank, aan alles wordt gedacht. Onder het eten geeft campingbaas Johan graag alle nuttige tips om elke reis door Namibië nog mooier te maken.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!