Ga naar content

Bijzonder overnachten in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is zo'n land waar je echt bijzonder kan overnachten. De ecolodges in Zuid-Afrika bevinden zich vaak in de directe omgeving van nationale parken en soms zelfs midden in een natuurreservaat. Waar vind je de mooiste accommodaties?

Bijzonder overnachten in Zuid-Afrika

Wat zijn de meest unieke overnachtingen in Zuid-Afrika? Naturescanner reisde reeds meerdere malen door het land en geeft je een aantal tips voor leuke slaapplekken, mooie lodges en andere bijzondere ervaringen.

1. Verblijf in een ecolodge

Logeren in een Zuid-Afrikaanse ecolodge is een droom, het maakt een verblijf zoveel aangenamer. De lodges zijn vaak prachtig ingericht, hebben balkons met schitterend uitzicht op de omgeving en bijna alle ecolodges in Zuid-Afrika zijn voorzien van een goede infrastructuur, zoals zwembad en bar, een braai, internetverbinding, faciliteiten voor kinderen en goede beveiliging. 

Maar het is vooral het echte vakantiegevoel dat je ervaart als je in deze mooie Zuid-Afrikaanse hotels overnacht. Een verblijf in een lodge is een combinatie van luxe met het bijzondere Afrikaanse bush gevoel. Bekijk onze aanraders voor een vakantie in Zuid-Afrika en verblijf in de mooiste lodges.

2. Slapen in een daktent

Bij verscheidene autoverhuurbedrijven kan je een 4X4 met daktent huren. De four wheel drives zijn voorzien van een complete kampeeruitrusting en 1 of 2 daktenten. 's Avonds kom je aan op de omheinde camping en sla je de tenten boven op het dak op. Dit gaat vrij eenvoudig en de matrassen en dekens kunnen er de hele reis in blijven liggen. Na de braai kruip je in de comfortabele tent en geniet je van alle dierengeluiden om je heen. Luister naar het gebrul van leeuwen en het gelach van hyena's rond het kamp. Wanneer je het te warm hebt, kan je een raampje openen met muggennet ervoor. Het is heerlijk om op deze manier door Zuid-Afrika te reizen en de natuur optimaal te ervaren!

3. (Wild)kamperen

Bijzonder gaaf is het om midden in de natuur te kamperen. Uiteraard is dat niet mogelijk in de nationale parken waar katachtigen loslopen, maar binnen afgeschermde kampen en in natuurgebieden zonder gevaarlijke dieren kan dit wel. Welk geluid hoor ik daar? Wat is dat geritsel? Spannend!

4 Glamping

Wel kamperen maar ook behoefte aan meer luxe? Dan is slapen op een glamping in Zuid-Afrika ook een hele leuke optie. 

5. Hotel met zwembad

Misschien houd je van een luxe overnachting waar je alles bij de hand hebt voor een ontspannen reis zoals een zwembad waarin je kan afkoelen na een safari. Bekijk onderstaande resorts:

Waar je ook overnacht in Zuid-Afrika, in een luxe lodge of in een tent, dieren zijn altijd aanwezig. Bekijk eens een van de vele veldgidsen die we verkopen in onze shop. Identificeer de verschillende katachtigen, antilopen en vogels. Wedden dat je ze aan het einde van de reis allemaal kent?

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!