Ga naar content

Kwazulu Natal

Een reis naar de provincie Kwazulu-Natal in Zuid-Afrika is fantastisch: de natuur is er prachtig en er zijn tal van mogelijkheden om te wandelen en actief te genieten van het landschap.

Natuur Kwazulu Natal

Zuid-Afrika is de wildlife- en natuurbestemming in Afrika bij uitstek. Ook Kwazulu Natal is een prachtig gebied voor natuurliefhebbers. De regio bevindt zich ten zuiden van Swaziland (tegenwoordig eSwatini), in het oosten van het land. Je vindt er drie bekende natuurparken; Hluhluwe Umfolozi, het Ndumo- en het Ithala wildreservaat en natuurgebieden zoals Mkuze Park.

Mooie plekjes in Kwazulu Natal

Er zijn vele plekken met mooie natuur en veel wilde dieren. In Ithala werden verscheidene zoogdieren, zoals de giraffe en de zebra, geherintroduceerd nadat ze volledig verdwenen waren. Vandaag de dag is het een wildlife paradijs en met een beetje geluk zie je tussen de acaciabomen zelfs neushoorns. Een overzicht  van hoogtepunten in Kwazulu Natal:

1. St. Lucia

Mkuzi en de nabij gelegen St Lucia wetlands staan vooral bij vogelspotters bekend, want naast nijlpaarden komen er meer dan 400 vogelsoorten voor, waaronder de roze flamingo en vele watervogels. Bovenin de Saint Lucia Estuary ligt Sodwanabaai, een met bossen bedekte duinenrij die tot aan de zee reikt. De noordkust van Kwazulu-Natal is een paradijs om te duiken en te vissen. O.a. bij Cape Vidal nabij St. Lucia vertoeven veel vissers en duikers. Als je zelf houdt van vissen, moet je minstens een dag er op uit trekken met een bootje; in het warme zeewater leven barracuda’s, de 'billfish' en de 'black marlin'. Bij het duiken zie je anemoonvisjes en zeesterren. Vanaf de Sodwanabaai gaan voornamelijk jonge Zuid-Afrikanen varen met motorbootjes.

2. Valley of a Thousand Hills

Nabij Durban ligt de Valley of a Thousand Hills met haar Zoeloedorpjes. Acaciabomen en authentieke hutjes karakteriseren er het golvende landschap.

3. Drakensbergen

Een van de mooiste gebieden om te wandelen in Zuid-Afrika, de Drakensbergen. Lees tevens meer over de Drakensbergen en het Royal Natal National Park.

4. Hikes en swims

Iets zuidelijker kan je een prachtige wandeltocht maken, de Umfolozi Wilderness trail, in Hluhluwe-Imfolozipark. Dit is echt een aanrader voor een wandelreis in Zuid-Afrika. Bij het stuwmeer van Midmar Dam wordt jaarlijks een groots zwemevenement georganiseerd, de Midmar Mile (bij de dam moet je zeker ook gaan kijken hoe de 95 meter hoge waterval nabij Howick naar beneden stort).

5. Wild Coast Zuid-Afrika

Meer in het zuiden, doorlopend naar de Oost-Kaap, ligt de Wild Coast, waar zich vooral kustplaatsjes bevinden die erg populair zijn bij surfers. Men kan er goed ontspannen, zwemmen en van de vakantie genieten bij de idyllische baaien. Op sommige plaatsen is de kust iets ruiger, zoals bij de Hole in the Wall, een tunnel in de rotsen. De hele Wild Coast is ideaal voor een autovakantie in Zuid-Afrika. Met je (4WD) huurauto rijden door en genieten van een van de mooiste landschappen ter wereld…

Deel op Pinterest

Bijzonder overnachten in Kwazulu Natal

Een reis in Kwazulu Natal in Zuid-Afrika is gewoon heerlijk! Met een verblijf in een bijzondere accommodatie kan het helemaal niet meer stuk. Hieronder enkele tips:

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!