Ga naar content

Kololo Game Reserve

Kololo Game Reserve is een wildreservaat van 3000 ha groot, gelegen in de meest noordelijke provincie van Zuid-Afrika: Limpopo. Kololo is de ultieme safaribestemming in een fascinerende omgeving met veilig wild op eigen terrein en de Big 5 in het naastgelegen Welgevonden Game Reserve.

Het Reservaat

Kololo Game Reserve ligt in het hart van het Waterberg natuurgebied en is onderdeel van het Waterberg Biosphere Reserve. Als lid van deze Biosphere reserve dienen zij aan zeer strenge natuurbeschermingseisen te voldoen. Dit ongerepte land bestaat uit open grasvlakten (savanne), dichtbegroeide struikvelden (bush), bergen en valleien. Deze verscheidenheid biedt het ideale leefgebied voor wilde dieren: de Impala, Koedoe, rode Hartebeest, blauwe Gnoe, Zebra, Giraffe, Bushbok en nog vele kleine soorten zoals de Stokstaartje, Bergrietbok, Klipspringer en het Wrattenzwijn.

Door het gebied van Kololo Game Reserve lopen diverse rivieren. Dit water trekt niet alleen veel zoogdieren aan, maar biedt ook een ideale basis voor vogels. Op Kololo kan je daardoor meer dan 300 inheemse vogelsoorten observeren. Kololo is een veilig wildreservaat: er loopt geen "gevaarlijk" wild rond. Hierdoor kunnen gasten vrij rondlopen, uitgebreide wandelingen maken, fietsen (die gratis ter beschikking staan) of gewoon op het terras van hun huis of het restaurant genieten van de wilden dieren.
Sinds kort is een deel van Kololo Game Reserve geïntegreerd in Welgevonden Game Reserve. Hiermee is Kololo een officieel Big 5 reserve geworden. Via een eigen toegangspoort, vlak bij de receptie van Kololo, hebben zij direct toegang tot Welgevonden Game Reserve. Hiermee heeft Kololo een uniek concept: directe toegang tot de Big 5 èn verblijf in de lodge waar alleen het veilige wild vrij rondloopt.

Welgevonden Game Reserve is 37.500 ha. groot en biedt het grote wild: de Big 5: leeuw-olifant-neushoorn-buffel-luipaard, maar ook cheetah, nijlpaard, krokodil en gier. Vanuit Kololo worden korte (3,5 uur) en lange (6 uur) game drives in Welgevonden gemaakt.
De missie van Kololo Game Reserve:
"Kololo Game Reserve streeft ernaar haar gasten een unieke Afrikaanse wildlife ervaring te geven en tegelijkertijd de Afrikaanse leefwijze in stand te houden door ondersteuning van de lokale bevolking en bescherming van de natuur."

Accommodatie & Faciliteiten

De villa's en chalets van Kololo Game Reserve staan in de ongerepte natuur en garanderen privacy en ontspanning. Je kan kiezen uit de meest exclusieve villa's van Kololo: Kings & Queens, de luxueuze en comfortabele Bush Villa's en de romantische, relaxte Chalets. Alle huizen zijn kindvriendelijk. Daarnaast hebben ze een volledig rolstoelvriendelijk chalet.
Kololo heeft een à la carte restaurant met mooie terrassen van waaruit je een onovertroffen uitzicht hebt over Welgevonden Game Reserve; een perfecte plek om met een drankje na te genieten van een opwindende dag in de bush en te genieten van een heerlijk diner. Voor het restaurant bevindt zich het (verwarmde) zwembad. Daarnaast heeft Kololo uitgebreide conferentiefaciliteiten, gratis Wifi in het restaurant en in diverse accommodaties.

Activiteiten

Kololo Game Reserve biedt een keur aan activiteiten. Naast wandelen en fietsen op het eigen terrein worden er dagelijks game drives georganiseerd. Vanuit Kololo kunnen diverse andere uitstapjes worden gemaakt zoals een bezoek aan de Cheetah & Wildlife Ranch, Big 5 wandelingen, een bezoek aan Marakele National Park, een safari te paard of een meerdaagse tocht naar de Pearls of Limpopo: prachtige lodges die elk wat anders bieden.

Duurzaam toerisme

De eigenaren van Kololo Game reserve nemen verantwoordelijkheid voor het beschermen van de natuur en beseffen dat sociale ontwikkeling niet alleen de taak is van de Zuid-Afrikaanse regering. Met  diverse projecten investeren zij in duurzaam toerisme. Zo is er een guest support programma opgericht voor het Waterberg Welfare project en is Kololo gekwalificeerd door Fair Trade in Tourism South Africa.

Kololo is:

 • 3 uur van Johannesburg
 • Malaria vrij
 • Big 5 game drives
 • Wandelingen (eventueel onder begeleiding van een gekwalificeerde ranger)
 • Fietsen
 • Paardrijdsafaris
 • Vogels observeren
 • Zwemmen
 • Sterren kijken
 • Braaien in de Bush
 • Gratis Wifi
 • Rolstoelvriendelijk
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!