Ga naar content

Leshiba

Zuid-Afrika reis - Leshiba, de meest romantische plek van zuidelijk Afrika? Romantiek is persoonlijk, maar een setting van een ondergaande zon boven een rood kleurende rotsformatie, alleen of met je reisgenoot zittend op een stenen bank, de geuren van de Afrikaanse bush, een glas Chenin Blanc binnen handbereik….. Dat is Leshiba, het Shangri-La van Zuid-Afrika.

Leshiba Zuid-Afrika

Leshiba is het geheim dat echte Zuid-Afrika reizigers graag met iedereen delen. Een verborgen vallei, hoog in de Soutpansberge van de provincie Limpopo in het noorden van wat vroeger Transvaal genoemd werd en op relatief korte afstand van Botswana. Het ligt westelijk van Makhado (Louis Trichardt) en noordelijk van Johannesburg en Polokwane (Pietersburg). Eigendom van John en Kathryn Rosmary die jaren geleden besloten hun paradijs op eigen wijze open te stellen voor gasten.

Ecotoerisme Zuid-Afrika

Voordat ecologisch verantwoord toerisme modewoord werd hadden John en Kathryn het al uitgevonden. Geen betonnen lodges, maar accommodaties die opgaan in het landschap en aansluiten bij de lokale cultuur van het Venda volk. Geen zware generatoren maar zonne-energie waar mogelijk en anders een degelijke petroleumlamp. En bovenal, bezoekers de ruimte geven om Afrika te ervaren zoals het is. Geuren en kleuren van het landschap in harmonie met de bijzondere flora en fauna. Een terras wat op rustige momenten gedeeld wordt met een kudde Koedoes. Witte Neushoorns die trots zijn op hun formidabele mesthopen, grondstof voor het handgeschepte papier waarmee elke gast van harte welkom geheten wordt. Schuwe Narina Trogons en Knysna Loeries kleuren de bomen met hun bonte verenpracht. En er is ruimte voor de allerkleinsten. Passeer de poort en u wordt gevraagd op te passen voor overstekende mestkevers, waar ter wereld vind je een dergelijk verkeersbord?
Op Leshiba is alleen respect voor de omgeving verplicht, verder kan (bijna) alles. Zelfstandig de bush verkennen is mogelijk maar er worden ook excursies aangeboden. Heel bijzonder is de combinatie van natuur en cultuur in het Venda Village. De lokale bevolking profiteert direct van uw bezoek.

Ondanks de bijzondere ligging van Leshiba is het een uitstekende uitvalsbasis voor een verdere verkenning van deze "wereld in één land". Het "Verboden Meer" (Lake Fundudzi) aan de zuidkant, Kruger aan de oostkant, naar het noorden Mapungubwe National Park en Marakele National Park aan de westkant.

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!