Ga naar content

Wandelen in Kruger

Ontdek Kruger Nationaal Park in Zuid-Afrika te voet: in het park kan je prachtige wandelen. Tijdens een wilderniswandeling in Kruger zie je de natuur vanuit een ander perspectief dan wanneer je een safari per jeep maakt.

Wandelsafari in Kruger met gids

Uitgestrekte savannes, veel wilde dieren en een lange geschiedenis zorgen er voor dat het Krugerpark een van de beste safarigebieden ter wereld is. Het park telt bijna 150 zoogdieren en meer dan 500 vogelsoorten. Dankzij de vele mooie wandelroutes is het ook een geweldig park om te wandelen in Zuid-Afrika. Het is mogelijk om deel te nemen aan meerdaagse trektochten met rangers. 

Deze wilderniswandelingen vinden plaats in kleine groepen van maximaal 8 personen, tussen de 12 en 60 jaar, en onder begeleiding van ervaren, bewapende gidsen. Te voet zie je veel meer in het Kruger park dan wat je vanuit een wagen te zien krijgt. De meeste routes zijn niet erg moeilijk, ongeveer 20 km per dag tegen een gemiddeld tempo. De meeste tramps duren 2 - 3 dagen en vertrekken op woensdag of zondag. Wandelen in het Krugerpark is extreem populair, dus reserveer tijdig!

Wandelreizen

Een andere optie is om een georganiseerde reis te boeken waarbij je in verschillende gebieden de wandelschoenen aantrekt. 

Wandelroutes Krugerpark - Kruger Wilderniss Trails

Wat zijn de mooiste trails in Kruger? Er zijn 7 wandelroutes uitgezet in het Krugerpark, ieder met hun eigen unieke bezienswaardigheden.
1. Napi Trail
Van Skukuza naar Pretoriuskop. Het pad staat bekend als de beste hiking route om de Big Five (zwarte neushoorn, buffel, olifant, luipaard en leeuw) te zien. Ook zeer goed voor het spotten van vogels.
2. Bushman Trail
In het zuiden van Kruger, bij het Berg-en-Dal kamp. De route voert naar de San rock paintings, maar ook naar mooie vergezichten en granieten rotsen. Neushoorns, olifanten en buffels worden regelmatig gezien.
3. Nyalaland Trail
Een prachtige wandelroute door wilde natuur en een aanrader voor vogelspotters.
4. Sweni Trail
Deze wandelroute in Kruger bevindt zich bij N'wanetsi en het Satara Rest Camp, waar kuddes zebra's, wildebeests en buffels als een magneet werken op leeuwen en andere roofdieren.
5. Metsimetsi Trail
Trekking in het zuiden van het park, nabij Tshokwane en de N'waswitsontsorivier. Wandel naar de waterplaats, waar veel wild verkoeling komt zoeken.
6. Olifants Trail
Het Olifants Camp biedt een fraai uitzicht over de Olifantsrivier. Veel wilde dieren gegarandeerd, waaronder olifanten, nijlpaarden, krokodillen en veel vogels. Bij het Olifants Camp bevindt zich tevens een fietspad.
7. Wolhuter Trail
Wandelpad tussen Berg-en-Dal en Pretoriuskop, tenmidden van het gebied waar de meeste neushoorns voorkomen.

Beste tijd wandelen Kruger

Beste tijd om in het Krugerpark te wandelen is mei, omdat het dan rond de 25 graden is en er maar weinig regen valt.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!