Ga naar content

Fietsen in Cambodja

Bij een verre reis naar een land als Cambodja denk je in eerste instantie wellicht aan een busreis of een individuele rondreis. Maar ook verre bestemmingen zijn goed te voet of met de fiets te verkennen en een actieve vakantie in het Verre Oosten is een unieke ervaring! Zo is ook een fietsreis in Cambodja een bijzondere manier om het culturele erfgoed en de mooie natuur te verkennen.

Fietsvakantie in Cambodja

Op de fiets Cambodja verkennen is een prima manier om het land van dichtbij te leren kennen: je fietst midden in de natuur en komt gemakkelijk in contact met de lokale bevolking. Je fietst door kleine Khmer dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en langs uitgestrekte rijstvelden. De fiets is voor veel Cambodjanen de enige vorm van vervoer, dus zo is het contact met de lokale bevolking snel gemaakt.

Mooiste fietsgebieden Cambodja

Hoe zijn de fietspaden in Cambodja? Het land heeft uitgestrekte vlakten, maar ook de woeste Cardamom bergen. Dus zowel de beginnende als ervaren fietsers of mountainbikers kunnen voor een actieve fietsvakantie in Cambodja terecht; er zijn fietsroutes in ieder niveau.

1. Dagtochten

Je kunt tijdens een excursie op de fiets bijvoorbeeld de tempels van Angkor Wat ontdekken. Er zijn veel tempels te bezichtigen in de omgeving, dus een fiets is het ideale vervoersmiddel om ze allemaal te verkennen. Reserveer enkele dagen de tijd om alle tempels in de omgeving van Siem Reap te zien. Ook kan je gaan fietsen op het platteland of langs het Tonlé Sapmeer. En een dagtocht rond Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, is ook erg leuk om te doen.

2. Meerdaagse fietsreizen

Een echte, actieve fietsreis in Cambodja maken is ook mogelijk. Je legt dan de afstand tussen de bezienswaardigheden en de plaatsen waar je overnacht op de fiets af. Je kunt bijvoorbeeld fietsen van de beruchte Killing Fields bij Phnom Penh, langs de Mekong rivier, via dorpjes, oude Khmer tempels en enthousiast met je mee hollende kinderen naar de door jungle overwoekerde tempels bij Siem Reap. De wegen in Cambodja zijn niet overal even goed, soms zijn ze verhard, soms onverhard, maar altijd fiets je door de schitterende natuur met onder andere rubberplantages en velden met sojaboonplanten.

Fietsreis Cambodja boeken

Er zijn verscheidene manieren om een fietsvakantie in Cambodja te boeken. Je kan deelnemen aan een georganiseerde rondreis in Cambodja: vaak staan korte fietstochten van een of meerdere dagen dan op het reisprogramma. Daarnaast kan je kiezen om zonder begeleiding rond te reizen. Op onze algemene Cambodja pagina vind je tal van reistips voor een individuele rondreis. Hou je echt van fietsen, dan is een volledig verzorgde fietsvakantie in Cambodja wat voor jou. Vaak wordt een fietsreis gecombineerd met fietsen in Vietnam. Vooral het zuiden van Vietnam, de zogeheten Mekong delta, is zeer populair. Bekijk onze reistips en boek vandaag nog een onvergetelijke fietsreis. 

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!