Ga naar content

Fietsen in Ladakh

Fietsen in Noord-India

Ladakh is een bijzonder mooi gebied in het noorden van India. De bergen en meren zijn van een adembenemende schoonheid. Steeds vaker ontdekken avontuurlijke reizigers het als een bestemming voor een wandelreis, maar ook fietsen en mountainbiken in Ladakh winnen aan populariteit.

Mountainbiken in Ladakh

Een unieke ervaring is het, een magnifieke mountainbike tocht maken door Ladakh. Het landschap met gekleurde rotsen is overweldigend, de boeddhistische lokale bevolking is heel vriendelijk en de wegen zijn nog zeer rustig. Je fietst op grote hoogte, dus voordat je in Ladakh op de fiets stapt is een goede acclimatisatie vereist. Na de vlucht vanuit Delhi dus eerst een paar dagen niet te veel activiteiten plannen, maar ontspannen rondwandelen in en rond Leh.

Je kunt er ook voor kiezen je fietstocht al te laten beginnen in Manali, halverwege de weg tussen Delhi en Leh. Op weg naar Leh passeer je onder andere de 4060 meter hoge Rothang pas. Alle inspanningen op weg naar de top worden beloond met een geweldig uitzicht over de bergen van Spitti en Ladakh.

Onze reistips:

Fietsroutes in Ladakh

In Ladakh zijn er verschillende routes die je op de fiets kunt afleggen: langs oude kloosters in de mooie Indus vallei, als ultieme uitdaging de route naar de Nubra vallei over de hoogst berijdbare pas ter wereld, de Khardong La (5606 m) of de prachtige route langs spectaculair gelegen azuurblauwe bergmeren, zoals het Pangong meer en Tso Moriri. De fietsroutes in Ladakh zijn een voor een adembenemend mooi. Laat je dus goed adviseren over welke route best bij jou past.

Fietsen in Ladakh

Je hoeft geen topsporter te zijn om te kunnen fietsen in Ladakh. Ook recreatieve fietsers kunnen er een schitterende tocht door de bergen in Noord-india van maken. Het belangrijkste is een goede acclimatisatie en geen haast hebben. Je kunt je altijd nog met de auto naar de top van een pas laten brengen en van daar op de fiets weer verder gaan om te genieten van de prachtige natuur in Ladakh.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!