Ga naar content

Sneeuwwandelen in Europa

Als de bladeren van de bomen vallen en de winter steeds dichterbij komt is het tijd om na te denken over een vakantie in de winter. Wat denk je van een sneeuwwandelvakantie? Tijdens deze reizen geniet je op een eenvoudige manier van wandelen buiten de gebaande paden. Je wordt omgeven door besneeuwde bergen en witte alpenweiden.

Top 3 sneeuwwandelvakanties in Europa

Je kijkt je ogen uit tijdens een wandelvakantie in de sneeuw. Het is een magisch gevoel om het witte sneeuwtapijt te betreden en te wandelen op de knerpende sneeuw. Wil je graag meer weten over de mooiste bestemmingen voor sneeuwwandelen in Europa? We geven je onze top 3 voor de beste sneeuwavonturen! 3 bestemmingen waar het leuk wandelen is in de sneeuw en tips voor gave reizen.

1. Ga mee wandelen in Oostenrijk

Als je een bergliefhebber bent en wil genieten van de sneeuw, dan is sneeuwschoenwandelen in Oostenrijk een echte aanrader. Tijdens de reis ‘Montafon Mythen en Sagen’ reis je af naar het indrukwekkende Montafon gebergte. Dit is een populair skigebied, dat bekend staat als een sneeuwzeker gebied.

Het is een ideale reis als je graag wil kennismaken met sneeuwwandelen. De eerste dagen maak je namelijk dagtochten. Je draagt hierdoor een lichte rugzak, wat ervoor zorgt dat het minder intensief is. Onderweg wandel je door de meest prachtige natuur en kom je diverse dierensporen tegen. De laatste 2 dagen maak je kennis met de combinatie van een huttentocht en wandelen in de sneeuw. Op die manier kom je er direct achter of je volgende reis wellicht een intensievere huttentocht door de sneeuw wordt!

2. Comfortabel sneeuwwandelen in Frankrijk

Lijkt sneeuwwandelen je leuk, maar wil je graag (extra) comfort tijdens je reis? Dan is de ‘Sportieve Winter Verwen Week’ langs de Frans-Zwitserse grens de perfecte reis voor  jou! Je overnacht in een Nederlandstalig hotel met een Zoover Gold Award. Iedere dag maak je adembenemende dagtochten en ontdek je de prachtige natuur.

Aan het einde van de dag geniet je van de wellness of van een drankje bij de gezellige open haard. De chef kok zorgt ervoor dat je iedere dag een fantastisch diner voorgeschoteld krijgt. En nog een voordeel: deze reis is geschikt voor de beginnende wandelaar en de meer ervaren avonturier!

3. Sneeuwschoenwandelen in het prachtige Duitsland

Naast Oostenrijk en Frankrijk kun je ook in Duitsland sneeuwwandelen. Je vindt daar het prachtige wandelparadijs Voralpen. Tijdens de reis ‘Beierse Bergen en Meren’ ontdek je de mooiste plekken van dit gebied. Je overnacht in mooi gelegen berghutten en onderweg beklim je bergtoppen voor prachtig uitzichten. Ben je een wandelaar met minder
sneeuwwandelervaring? Geen probleem! Je start de reis namelijk met een aantal oefeningen om te leren lopen met sneeuwschoenen.

4. Sneeuwschoenwandelen in Italië

Onze reporter Sandra ging heerlijk wandelen in Alta Badia in de Italiaanse Dolomieten. Hoe mooi is het om tussen de meest ruige rotsformaties van Europa te ploeteren door de sneeuw?

Deel op Pinterest
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!