Ga naar content

Meren van Eau d'Heure

België - In de buurt van Charleroi, op de grens van de Belgische Provincies Henegouwen en Namen ligt het grootste merengebied van België. De Lacs de l'Eau d'Heure zijn 5 kunstmatig aangelegde meren in Franstalig België. Ze werden aangelegd in de jaren zeventig van vorige eeuw.

Vakantie bij de Lacs de l'Eau d'Heure

Steeds meer mensen komen hier op vakantie, of gewoon een weekendje om de rust en het water op te zoeken. Verblijf je meerdere dagen bij de Meren, dan is een bezoekje aan het historische Bergen (Mons) of aan de Citadel van Namen een aanrader. 

Maria Aerts
Deel op Pinterest

De meren

De vijf meren van Eau de l'Heure zijn la Plate Taille, het meer van Feronval, het meer van de Eau d'Heure, het meer van Ry Jaune en het meer van Falemprise. Tevens zijn er verscheidene stuwdammen. De meren zijn omgeven door mooie bossen.

Activiteiten

Wat te doen bij de meren? Sinds het begin van deze eeuw is het toerisme bij de meren zich gaan ontwikkelen. Op het meer van la Plate Taille kunnen verscheidene watersporten beoefend worden; surfen, windsurfen en zelfs duiken. Langs de 70 kilometer lange oevers van de meren liggen ca. 100 km aan wandelpaden. 

Vakantie bij het meer
Deel op Pinterest

Langs het water liggen diverse toeristische plekken: stranden, vakantieparken, waterpark (l'Aquacentre), een toeristentreintje, wandelroutes en bezoekerscentrum van de stuwdam bij Plate-Taille. Ook leuk voor gezinnen met kinderen is het Natura Parc, waar je kunt klimmen over het bomenparcours of glijden met de tokkelbaan.

Bijzonder overnachten bij de meren van Eau d'Heure

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!