Ga naar content

Zeilen in Griekenland

Griekenland natuur – We hebben allemaal wel een beeld van de adembenemende natuur van Griekenland. Als een van de meest bezochte en geliefde zeilbestemmingen heeft dit mediterrane paradijs veel te bieden. Zowel voor beginnende, als ervaren zeilers. Wanneer je echter beslist over een vaarroute voor je natuurreis in Griekenland, kan het een beetje ingewikkeld worden. Met zoveel eilandgroepen en plaatsen die je kunt bezoeken, is het moeilijk om een keuze te maken. Ben je van plan om je volgende zeilreis in Griekenland te plannen, maar weet je niet zeker welke plaatsen je wilt bezoeken? Geen zorgen, wij zijn er eerder geweest.

Tips voor een zeilvakantie in Griekenland

De Grieken zijn altijd diep verbonden geweest met de zee. De oude stad Athene blijft tot op de dag van vandaag het centrum voor alle bootactiviteiten. Dit samen met de onmiskenbare schoonheid van plaatsen zoals Mykonos en Santorini maken Griekenland de perfecte bestemming voor het maken van een zeilreis. Hoe kan je nou zelf het beste op zeilreis gaan langs de Griekse eilanden?

1. Vaarroutes in Griekenland

Zonder enige twijfel is de beste manier om de natuur in Griekenland te verkennen en te ervaren, zelf naar alle eilanden te varen. Elk van de 3000 Griekse eilanden hebben allemaal hun eigen charme. De Griekse kust kan worden verdeeld in de Ionische Zee, Epirus, Centraal Griekenland, de Peloponnesos, de Cycladen, Kreta, de Dodekanesos, de Egeïsche eilanden, de Sporaden, Macedonië en Thracië. Dankzij al deze uitnodigende eilanden, omrand door witte zandstranden en baaien die je uitnodigen om binnen te komen en te verkennen.

Zeilvakantie in Griekenland
Deel op Pinterest

Met een aantal van de meest tijdloze archeologische vindplaatsen uit de oudheid, is er niets dan een lange lijst van plezier tijdens het zeilen tussen de Griekse eilanden. Eiland hoppen in Griekenland toont je een tweeweekse vaarroute langs de gehele Griekse kust en de beste manieren om langs de eilanden te varen. Beschik je niet over een je eigen boot om Griekenland te ontdekken? Dan kan je natuurlijk altijd een boot huren in Griekenland.

2. Vaarbewijs in Griekenland

Volgens de Griekse zeevaartwetgeving moeten er ten minste twee personen aan boord zijn met zeilvergunningen. Dat betekent dat de co-schipper de licentie ook moet kunnen tonen. In het geval dat de co-schipper geen vaarbewijs heeft, maar wel zeilervaring, bestaat de mogelijkheid om een ​​zogenaamd "tijdelijk vaarbewijs" te ondertekenen, wat in Griekenland een veel voorkomende praktijk is gebleken. Over dit vaarbewijs kan meer informatie aangevraagd worden bij een bootverhuur bedrijf, zij kunnen een tijdelijk vaarbewijs aanmaken. Regel dit wel ruim voor je vertrek. 

3. Beste tijd om te zeilen in Griekenland

Wat is de beste periode om te zeilen langs de Griekse eilanden? Het zeilseizoen in Griekenland begint in april en eindigt in november. Het hoogseizoen begint vanaf de laatste week van juni tot midden september. Gedurende deze tijd kan je drukke havens verwachten en veel motorboten die de meeste ligplaatsen langs de kust bezetten, dus wees voorbereid. Zeilen in april, mei of juni betekent dat je meestal lagere prijzen betaalt, en je hebt de kans om de eilanden te zien wanneer de natuur bijzonder weelderig en groen is, en bloemen in bloei staan. De zomermaanden kunnen erg heet en droog zijn, met veel zon en temperaturen tot 35°C rond de kust en binnenlanden. 

Afbeelding van Sebastian Zijlstra
Geschreven door
Sebastian Zijlstra
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!