Ga naar content

Wandelen op Corfu

Om de mooiste plekken op Corfu in je op te nemen kan je maar beter je wandelschoenen in de koffer stoppen. Het Griekse eiland leent zich prima voor een wandeltocht.

Mooiste wandelroutes Corfu

Waar wandelen op Corfu? Wat zijn mooie wandelpaden voor een korte wandeling of een meerdaagse trektocht?

1. Corfu Trail

Voor de die hard wandelaar is het mogelijk om een langeafstandsroute te wandelen, de Corfu Trail. Dit ruim 220 kilometer lange wandelpad voert van het zuiden naar het noorden van Corfu, over oude paden. De bewegwijzering bestaat uit gele CT bordjes.

Hiking op Corfu
Deel op Pinterest

Hoewel je tijdens een wandelvakantie op Corfu in beide richtingen deze Trail kunt afleggen, wordt de route van zuid naar noord Corfu het meest aanbevolen, vanwege de mooie uitzichten en de steeds boeiender wordende natuur. Tijdens deze wandelreis wandel je over allerlei soorten paden, van muilezelpaden tot onverharde paden en zelfs delen over het strand.

De hoogtepunten zijn de mooie natuur, maar ook culturele bezienswaardigheden zoals kloosters en authentieke Griekse dorpjes. De Corfu Trail is een aanrader voor natuurreizigers, de drukkere delen van het eiland worden vermeden.

2. Korte trails

Uiteraard zijn er ook tal van korte wandeltochten op Corfu.

- Naar Kaap Drastis
In het noordwesten van het eiland ligt deze schitterende kaap. De fraaie kalkstenen rotskusten aan deze kant van Corfu maken een tocht in dit gebied meer dan de moeite waard. Voor de blauwe bordjes met cijfer 6 en de blauwe stippen. Bij de Cape kan je lekker zwemmen.

- Meer dagtochten
Bekijk zeker eens de begeleide dagexcursies op Get Your Guide

Deel op Pinterest

Beste periode wandelen Corfu

De beste tijd van het jaar om te wandelen op Corfu zijn de maanden mei, juni, september en oktober.


Bekijk ook onze tips over wandelen op de Ionische Eilanden.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!