Ga naar content

Wandelen op Corfu

Om de mooiste plekken op Corfu in je op te nemen kan je maar beter je wandelschoenen in de koffer stoppen. Het Griekse eiland leent zich prima voor een wandeltocht.

Wandelgebieden

Aan mooie wandelgebieden geen gebrek op Corfu. Neem bijvoorbeeld de Pantokrator, de hoogste berg van het eiland. Vanaf de hellingen en de top geniet je van adembenemende uitzichten over de natuur en de omliggende Egeïsche Zee. Het pad naar de top voert langs historische kapelletjes en is omgeven door weelderige vegetatie.

Rond Paleokastritsa, een kustplaats in het westen van Corfu, liggen rotsachtige baaien en groene heuvels. Er zijn verschillende wandelpaden rond het dorp: loop naar uitzichtpunten en kom tot rust op een van de afgelegen stranden. Een populaire route is die naar het klooster van Theotokos, op een klif hoog boven de zee.

Paleokastritsa
Deel op Pinterest

In het zuidwesten van Corfu ligt het Korissionmeer, een beschermd natuurgebied dat een toevluchtsoord biedt voor vogels en andere dieren. Rondom het meer strekt zich een cederbos uit, Cedar Forest, waar je heerlijk kunt wandelen in de natuur. Het gebied staat ook bekend om de veelzijdige flora en fauna.
 
Voor een combinatie van geschiedenis en natuur kan je het gebied rondom het Achilleion Palace verkennen. Dit prachtige paleis, gebouwd voor keizerin Elisabeth van Oostenrijk, ligt tussen weelderige tuinen met oude bomen en bloeiende planten. Verscheidene wandelpaden voeren vanaf het paleis langs het platteland van Corfu. 

Mooiste wandelroutes Corfu

Waar wandelen op Corfu? Wat zijn mooie wandelpaden voor een korte wandeling of een meerdaagse trektocht?

1. Corfu Trail

Voor de die hard wandelaar is het mogelijk om een langeafstandsroute te wandelen, de Corfu Trail. Dit ruim 220 kilometer lange wandelpad voert van het zuiden naar het noorden van Corfu, over oude paden. De bewegwijzering bestaat uit gele CT bordjes.

Hiking op Corfu
Deel op Pinterest

Hoewel je tijdens een wandelvakantie op Corfu in beide richtingen deze Trail kunt afleggen, wordt de route van zuid naar noord Corfu het meest aanbevolen, vanwege de mooie uitzichten en de steeds boeiender wordende natuur. Tijdens deze wandelreis wandel je over allerlei soorten paden, van muilezelpaden tot onverharde paden en zelfs delen over het strand.

De hoogtepunten zijn de mooie natuur, maar ook culturele bezienswaardigheden zoals kloosters en authentieke Griekse dorpjes. De Corfu Trail is een aanrader voor natuurreizigers, de drukkere delen van het eiland worden vermeden.

2. Korte trails

Uiteraard zijn er ook tal van korte wandeltochten op Corfu.

- Naar Kaap Drastis
In het noordwesten van het eiland ligt deze schitterende kaap. De fraaie kalkstenen rotskusten aan deze kant van Corfu maken een tocht in dit gebied meer dan de moeite waard. Voor de blauwe bordjes met cijfer 6 en de blauwe stippen. Bij de Cape kan je lekker zwemmen.

- Meer dagtochten
Bekijk zeker eens de begeleide dagexcursies op Get Your Guide

Deel op Pinterest

Beste periode wandelen Corfu

De beste tijd van het jaar om te wandelen op Corfu zijn de maanden mei, juni, september en oktober.


Bekijk ook onze tips over wandelen op de Ionische Eilanden.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!