Ga naar content

Kerry Way

Met een lengte van meer dan 200 kilometer is de Kerry Way een van Ierland's langste bewegwijzerde wandelroutes en tevens een van de populairste. De Kerry Way loopt min of meer parallel aan de Ring of Kerry langs dezelfde bezienswaardigheden. De meeste wandelaars leggen de weg af tegen de wijzers van de klok in, maar ook andersom is het de moeite.

Ring of Kerry wandelen

De wandelroute voert door de mooiste en meest desolate natuur van West-Ierland. Wat wandelen op de Kerry Way wellicht het meest kenmerkt, is de grote verscheidenheid aan landschappen; heldere meren, omgeven door groene bergen en prachtige valleien, oude loofbossen en wilde veengebieden, fraaie inhammen en mooie zandstranden en niet te missen, de ruige eilanden nabij de kust.

Hoewel het schiereiland bekend staat om de hoge bergtoppen, vermijdt de Kerry Way deze pieken en voert het pad vooral over de lager gelegen delen. Het hoogste punt van het wandelpad ligt op 385 meter.

Mooiste plekken van de Kerry Way

Op onze algemene pagina vind je alle hoogtepunten en mooiste plekken langs de Ring of Kerry. Idyllische Ierse dorpen, verlaten zandstranden en grillige kliffen, je vindt het hier allemaal.

Nabij Glenbeigh bevinden zich prachtige bergen, begroeid met varens. De Glenbeigh Horseshoe is de naam die gegeven wordt aan de bergen die het plaatsje omringen, voor velen is dit het mooiste wandelgebied van de Kerry Way. 

© Naturescanner
Deel op Pinterest

Beste tijd wandelen Kerry Way

Wat zijn de beste maanden om de Kerry Way te wandelen? En wat kun je verwachten?

Beste periode om de Kerry Way te wandelen: juni en juli.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Over het algemen zijn het fijne bergpaden, hier en daar wandel je even op asfalt. Naargelang de reisorganisatie kan je ook aangeven of je moeilijke stukken wilt vermijden.
Kaarten: kijk voor goede wandelkaarten en -gidsen bij De Zwerver.

Kerry Way reserveren

De Kerry Way kan bij diverse aanbieders geboekt worden als individuele wandelvakantie, het  wordt meestal in negen dagen afgelegd. Wie rustig aan wil doen en optimaal wil genieten van de natuur, kan echter beter nog meer dagen reserveren of slechts een deel van de route wandelen. Individuele wandelvakanties kan je met name reserveren bij Hillwalk Tours, de specialist voor wandelen in Ierland en ook de Kerry Way.

Meer wandeltips

De Kerry Way is een van de meest toeristische wandelroutes van Ierland en zeer de moeite. Maar er zijn nog meer dagtochten of meerdaagse wandelingen te maken. Wanneer je een wandelreis wenst af te sluiten met een extraatje, ga dan wandelen in de Macgillycuddy’s reeks, nabij Killarney. Ook de moeite zijn de routes rond Gap of Dunloe. In Killarney National Park zijn er tal van kortere en langere wandelingen vanaf Muckross House en Ross Castle.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!