Ga naar content

Killarney National Park

Ierland - Een van de hoogtepunten op de beroemde Ring of Kerry is het Killarney National Park, tussen Kenmare en Killarney. Een afwisselend gebied met bergen, meren en enkele culturele bezienswaardigheden. De meeste mensen rijden langs de bekende highlights, maken een fotostop en een kort wandelingetje. Heb je meer ruimte in je reisplanning, dan loont het wellicht de moeite om iets langer in Killarney National Park te vertoeven.

Mooiste plekken Killarney National Park

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en mooie plekken om te zien? Langs de N71 die dwars door het natuurpark voert zijn een aantal parkeerplaatsen.

1. Ladies View

Wanneer je van Kenmare richting Killarney rijdt is de eerste stopplek "The Ladies View", zo genoemd omdat de hofdames van Queen Victoria hier tijdens een bezoek kwamen genieten van het landschap. Vanaf het viewpoint heb je zicht op drie mooie meren, omgeven door groene bergen. 

Mooiste plekken Killarney park
Ladies View Ierland
Deel op Pinterest

2. Torc Waterval

Het hoogtepunt van Killarney National Park is de Torc Waterfall, een 20 meter hoge waterval in de Owengarriff River. De waterval is gemakkelijk te bereiken vanaf de weg tussen Kenmare en Killarney.

3. Muckross House

Als je de parkeerplaats van Muckross House op rijdt weet je niet wat je ziet. Zoveel auto's en bussen, wat een drukte. Zodra je echter het domein op loopt lijken al deze mensen zich zeer snel te verspreiden en wordt het al snel minder druk.

Highlights Killarney
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Naast Muckross House is er een traditionele kinderboerderij, een pottenbakkerij en een ambachtelijke shop. Je kan een rit maken met een koets, fietsen of wandelen.

4. Ross Castle

Op de oostelijke oever van Lough Leane ligt Ross Castle. Hiervandaan heb je zicht op de McGillycuddy Reeks. In het water zwemmen zwanen en eendjes, ook hier kan je een koetsritje maken en het kasteel is deels gratis toegankelijk. 

Kastelen in Killarney
© Naturescanner
Deel op Pinterest

Wandelen in Killarney National Park

Vanaf Muckross House kan je diverse wandelingen maken. Hier enkele leuke tochten om de diversiteit van het park te ontdekken.

Wandeling naar de Torc Waterval
Gemiddelde moeilijkheidsgraad - Afstand 1,5 km - Duur 40 minuten - 245 meter stijgen.

Hoewel het een drukke wandeling is, is de waterval wel echt een mooie bezienswaardigheid. Er zijn verschillende wandelroutes naar de waterval. Vanaf Muckross is best een moeilijke wandeling, maar je kan ook de Yellow Trail lopen vanaf de Upper Torc Carpark.

Killegy Woods - Queen’s Drive (wandeling bij Upper lake)
Gemiddelde moeilijkheidsgraad - Afstand 3 km - Duur 1 uur - 50m stijgen.
Op de N71 vanaf Killarney naar Kenmare, kom je voorbij Muckross Park Hotel. Draai meteen na die ingang naar links. Ca. 200 meter verderop is de ingang naar de Blue Pool Nature Trails, met enkele parkeerplaatsen. Dit is overigens een goede plek om edelherten te zien! Volg vanaf de parking Mangerton Road voor ongeveer 100 meter, tot de scherpe bocht naar links. Hier zal je aan de rechterkant een paadje tussen de bomen zien verdwijnen. Hier begint de Queen's Drive route. Voorbij het hek kies je de linker afslag. Bij de volgende splitsing neem je de afslag rechts en daal je de heuvel af en draai naar rechts, op de weg terug naar de start.  

the Torc
Deel op Pinterest

Arthur Young's Walk
Gemiddelde moeilijkheidsgraad - Afstand 5,6 km - Duur 2 uur - 10m stijgen.
Wanneer je voor Muckross House staat, bij de koetsen, volg je de weg naar Torc voor ca 500 m. Op de scherpe bocht begint de Arthur Young’s Walk. Deze voert voornamelijk door bossen, tussen Lough Leane en Muckross Lake. Je ziet de meren echter zelden, dat vonden wij erg jammer. Je kan eventueel de boot terug nemen, maar dan moet je geluk hebben dat je mee kan.

Old Boathouse Trail
Gemakkelijke moeilijkheidsgraad - Afstand 1 km - Duur 45 minuten - 10m stijgen.
Iets verder op de weg van Muckross House naar Torc bevindt zich een andere stenen wegwijzer. Bij Dundag Point geniet je van een panoramisch zicht op de bergen en de meren. Iets verderop ligt het afgelegen Dundag strand, waar de Ieren op zonnige zomerdagen graag vertoeven.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Cindy Theunissen
Geschreven door
Cindy Theunissen
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!