Ga naar content

Bijzonder overnachten in Ierland

Op zoek naar een onvergetelijke slaapplek in Ierland? Zoek niet verder! Wij vonden magisch mooie kasteelhotels, knusse glampingtenten en vakantiehuisjes waar je de gordijnen openslaat en de bergen ziet. Wij tippen unieke overnachtingen in de natuur in verschillende regio's verspreid door het land plus enkele tips voor accommodaties in Dublin.

Unieke slaapplekken Ierland

Bijzondere overnachtingen in Ierland vind je in allerlei verschillende vormen. Ontdek de Ierse gastvrijheid in een B&B, waan je even in vervlogen tijden in een statig kasteelhotel of misschien slaap je liever in je tentje op een kleinschalig kampeerterrein aan een lough, helemaal één met de natuur. Wat je ook zoekt, er zijn genoeg opties voor bijzondere accommodaties in Ierland.

1. Vakantiehuizen Ierland

Een vakantiewoning huren in Ierland betekent je gordijnen openslaan en uitkijken over een ruige rotsenklif, een idyllische baai of een groen heuvelland. Voor enkele mooie huisjes kijk je bij Natuurhuisje.nl. Maar ook Booking.com kan er wat van, daar vonden wij onderstaande pareltjes van vakantiehuizen!

2. Glamping in Ierland

Ierland is koning op het gebied van luxe kamperen! De glamping accommodaties schieten overal in het land als paddenstoelen uit de grond. Vooral de glamping pods zijn super populair en lijken soms wel op kleine sprookjeshuisjes die perfect in het mystieke landschap passen. Dus ga jij voor een gezellige camping pod of liever voor een yurt, pipowagen of dome? Voor een geweldige glampingervaring moet je hoe dan ook in Ierland zijn! 

Bekijk bij Booking.com alle opties of check onderstaand onze favorieten:

3. Kasteelhotels en landhuizen

Wie in Ierland is, komt gegarandeerd prachtige kastelen en landgoederen tegen. Sommigen sprookjesachtig en lieflijk, anderen statig en imposant. Hoe gaaf als je kan slapen op zo’n koninklijke plek? Enkele van deze luxe optrekjes hebben hun deuren geopend om toeristen te ontvangen. Slapen in een kasteel in Ierland? Bekijk de leukste opties:

4. B&B in Ierland

Als de Ieren ergens bekend om staan, is het wel hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Dat ervaar je op en top tijdens een overnachting in een Bed and Breakfast. Je gaat zeker een warm welkom (met grapjes) krijgen, een overweldigend ontbijt en de beste insidertips voor de omgeving. Klinkt goed? Bekijk de mooiste B&B’s in de natuur van Ierland: 

5. Kamperen in Ierland

Als je het liefst volledig één wil zijn met de Ierse natuur dan is kamperen de beste optie. Wildkamperen is helaas niet toegestaan, maar er zijn voldoende mooie en rustige campings te vinden die je toch dat wildernis gevoel geven. Daarnaast zijn er ook grotere campings met diverse faciliteiten zoals een speelplek voor de kinderen en een restaurant.

6. Bijzonder overnachten in Dublin

Bezoek je Ierland, dan is de kans groot dat je een paar dagen uittrekt om Dublin te verkennen. Wil je ook daar een uniek logeeradresje vinden? Bekijk dan onderstaande hotels en lodges ín of net buiten het centrum van de Ierse hoofdstad.

Veelgestelde vragen

Afbeelding van Manou Kemna
Geschreven door
Manou Kemna
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!