Ga naar content

Kerry in Ierland

In het zuidwesten van Ierland bevindt zich het graafschap Kerry. Deze Ierse county wordt gedeeltelijk gevormd door schiereilanden die de moeite zijn voor een natuurreis naar Ierland; Beara, Iveragh en Dingle. Geniet van ongerepte, groene natuur!

Grillige schiereilanden

De schiereilanden in het zuidwesten van Ierland zijn bijzonder mooi. De natuur is er ruig en woest, maar tegelijkertijd ook lieflijk en schilderachtig. Je bereikt Kerry het makkelijkst met een directe vlucht naar Cork met KLM of Aer Lingus.

Mooiste plekken Kerry

Wat zijn de mooiste gebieden in het zuidwesten van Ierland? Ontdek de schiereilanden Beara, Dingle en natuurlijk ook de befaamde Ring of Kerry. Een overzicht van mooie plekken om te bezoeken tijdens een rondreis.

1. Iveragh

Op het schiereiland Iveragh bevindt zich de hoogste berg van Ierland, de Carrantuohill (1.040 m), de meren van Killarney en het gelijknamige natuurpark. Maar de belangrijkste attractie is een weg. Vanaf Killarney kan je met een auto of een fiets namelijk de bekende Ring of Kerry afleggen, een 175 km lange rondweg op dit schiereiland in het graafschap Kerry. We moeten er wel bij vermelden dat de route zeer druk bezocht is en je tijdens een rondreis in dit deel van Ierland niet alleen rondrijdt…

Mooiste plekken Kerry
© Naturescanner
Deel op Pinterest

We raden aan om de rondweg tegen de klok in te rijden, dat is het mooiste. De route vertrekt bij het Killarney nationaal park en gaat langs de fijnste stranden van Europa, perfecte locaties voor een vakantie met de kinderen. Tip: wil je toch iets meer weg van de massa toeristen die de Ring van Kerry berijden, wijk dan ook even af van de hoofdweg. Onderweg moet je beslist stoppen bij Castlecove en haar botanische tuin. De Skellig eilanden, twee rotseilanden waar jaarlijks duizenden jan-van-genten en papegaaiduikers broeden, liggen dicht bij de kust van Iveragh, een walhalla voor fotografen! Het is tevens mogelijk om de Ring of Kerry te voet te doen, lees meer over de Kerry Way.

2. Beara

Ten zuiden hiervan ligt het schiereiland Beara, wat veel rustiger is dan Kerry. Beara ligt deels in Kerry en deels in Cork. Op Beara vind je ook 200 km aan wandelpaden. De Beara Way is een rondweg over het schiereiland en een wandelroute met een unieke combinatie van bergen en zee. Men kan deze route overal beginnen. Met een huurauto is het ook een goed alternatief voor de Ring of Kerry.

3. Dingle

Het Dingle schiereiland staat bekend om haar vissersdorp met felgekleurde huizen en een bedevaarthuisje in de vorm van een omgekeerde boot. Een van de mooiste wandelroutes van Ierland loopt over dit schiereiland, waar ruige bergen abrupt in zee eindigen. Lees meer over de bekende wandelroute, de Dingle Way.

Wandelvakanties:

Rondreis Kerry

Bekijk de leukste rondreizen in het zuidwesten van Ierland bij gerenommeerde reisorganisaties en plan vandaag nog een onvergetelijke rondreis naar Kerry in Ierland.

Westkust van Ierland

Het westen van Ierland biedt een prachtige omgeving voor een actieve of ontspannen natuurvakantie. Plan je een reis naar Kerry en wil je liefst ook nog meer zien van Ierland? Overweeg dan een rondreis over de Wild Atlantic Way, een 2500 km lange route langs de hele westelijke kust. Lees meer over de westkust van Ierland.

Veelgestelde vragen

Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!