Ga naar content

Merano

Zuid-Tirol ligt in de Alpen en heeft twee grote steden: Merano en Bolzano. Er is voor iedereen wat te doen. Van wandelingen en uitdagende mountainbike-routes tot het bezoeken van grote steden. Het is in het gebied erg laagdrempelig om activiteiten te gaan doen. De wegen zijn ook bij slecht weer altijd schoon en het openbaar vervoer is goed geregeld.

Vakantie in Merano

Merano is een beetje een mondaine plaats, met een gezellige sfeer en een aantal mooie bezienswaardigheden. De thermale baden zijn een van de belangrijkste trekpleisters in de stad, maar er is ook veel te beleven in de omgeving. Hieronder een aantal activiteiten ter inspiratie in en rond de tweede grootste stad van Zuid-Tirol, Merano.

1. De stad Merano

Het is een gezellige, grote en diverse stad. De Passer, de rivier die door Merano stroomt, is een pareltje en levert mooie plaatjes op. De Tappeiner Promenade of Tappeinerweg is een 6 kilometer lange wandelroute langs de rivier. Deze voert je vanaf het centrum van Merano naar de Küchelberg of Monte die Merano. Langs de route staan cederbomen, dennen, agaves olijfbomen, bamboe en magnolia. Het duurt ongeveer 1,5 uur om het pad te wandelen en het telt slechts 110 meters hoogteverschil. De route is kind- en rolstoelvriendelijk. Hiermee is het goed te doen voor iedereen.

Daarnaast is er middenin het centrum de beroemde Spa, zodat je na het shoppen lekker kunt relaxen. Al sinds de tijd van de Romeinen komen mensen hier om te ontspannen in de thermale baden.

Wijn in Merano
© Naturescanner Sara
Deel op Pinterest

Niet alleen in de zomer is de stad bruisend, ook in de winter heerst er een gezellige sfeer. En vooral rondom kerst, dan wordt Merano omgetoverd met een grote kerstmarkt. Italianen uit de hele regio komen hier naartoe en genieten van Glühwein en Gerstensuppe. En bij de tientallen kraampjes op de kerstmarkt verkopen allemaal lokale producten. 

2. Het dorp St. Martin im Kofel

Ga 1700 meter de hoogte in met de kabelbaan naar het kleine bergdorp St. Martin im Kofel. Er is een schattig kerkje, direct aan een steile rotswand. Vanuit daar starten er wandel- en mountainbikeroutes op verschillende niveaus.

mountainbiken bij Merano
© Naturescanner Sara
Deel op Pinterest

Als je verder doorloopt over de weg langs het kerkje, dan lijkt het alsof je het dorp verlaat. Maar er ligt een bijzonder uitzicht op je te wachten. Als je bij de garage aankomt, met uitzicht op de overkant en het dal, dan is het moment om je verrekijker erbij te pakken. Draai naar links en zie het prachtige uitzicht op de Dolomieten! Absoluut de moeite waard. 

Verrekijker uitzicht
© Naturescanner Sara
Deel op Pinterest

3. De kabelbaan Aschbach

Deze is het hele jaar geopend en biedt een perfecte uitvalsbasis voor mountainbikers en wandelaars. Maar ook in de winter is dit een mooie plek om omhoog te wandelen en van de berg te sleeën. Onderweg naar boven krijg je een prachtig uitzicht cadeau: je kijkt uit op een dal dat volstaat met appelboomgaarden.

© Naturescanner Sara
Deel op Pinterest

Eenmaal boven aangekomen kun je direct beginnen met een activiteit of eerst een bezoek brengen aan het dorp en het kerkje. De wandelingen zijn verschillend qua duur en niveau.

Als je met slecht weer de kabelbaan naar boven neemt, dan is er een risico op de zuidenwind. Let op: ga zo snel mogelijk terug naar de kabelbaan, want deze sluit met te harde wind. 

Wandelen in Zuid-Tirol
© Naturescanner Sara
Deel op Pinterest

4. Botanische tuinen van Schloss Trauttmansdorff

Bezienswaardig zijn de tuinen bij het kasteel Trauttmansdorff. Dit is het kasteel waar keizerin Sisi van Oostenrijk enkele winters doorgebracht heeft. De botanische tuin is fraai aangelegd en rolstoelvriendelijk.

Tuinen Kasteel Trauttmansdorff
© G. van Nellestijn
Deel op Pinterest

Uiteraard zijn er ook goede mogelijkheden om te skiën en te snowboarden bij Merano. Kortom, iedere outdoor liefhebber kan hier terecht voor zijn passie!

Afbeelding van Sara Snel
Geschreven door
Sara Snel
Onontdekte plekjes en leuke aanbiedingen voor overnachtingen en vakanties in de natuur!